Liput koululaisille ja opiskelijoille

Koululainen voi matkustaa koululaisen lipulla (lisätiedot omasta koulusta) tai lasten lipulla. Päätoimisella toisen asteen opiskelijalla voi olla mahdollisuus saada Kelan koulumatkatukea. Muut opiskelijat voivat ostaa kausilipun nuoren hinnalla.

Toisen asteen opiskelijoiden koulumatkatuki

Jos opiskelet päätoimisesti lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa, sinulla voi olla mahdollisuus hakea Kelalta koulumatkatukea. Voit saada täyden matkatuen, eli koulumatkat ovat sinulle ilmaisia, tai voit joutua maksamaan omavastuuosuuden, joka on  30 vrk lipulla 43 euroa ja 14 vrk lipulla 21,50 euroa. Tuen ehdot ovat Kelan määrittelemiä. Tutustu ehtoihin Kelan sivuilla.

Koulumatkatuen piiriin kuuluvilla toisen asteen opiskelijoiden lipuilla saat käyttöösi kaikki vyöhykkeet kattavan matkustusoikeuden, joka on voimassa kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Katso ohjeet Kela-koulumatkatuen lataamiseksi.

Kela-koulumatkatuen kanssa samalle OSL-matkakortille ei voi ladata muita lipputuotteita. Jos sinulla on jo matkakortti, tilaa koulumatkatukea varten erillinen tyhjä matkakortti. Katso tyhjän matkakortin tilausohje.

17–24-vuotiaat muut opiskelijat

Voit ostaa nuoren 30 vuorokauden lipun valitsemillesi matkustusvyöhykkeille. Sinun ei tarvitse esittää opiskelutodistusta tai täyttää opiskelijalippuhakemusta, vaan vahva tunnistautuminen henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla verkkokaupassa ja virallinen henkilöllisyystodistus lipunmyyntipisteellä riittävät.

Oulun seudun liikenteessä ei ole arvolippuja nuoren hinnalla. Jos ostat bussilipun kortille ladatulla arvolla, sinulta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta.

25 vuotta täyttäneet opiskelijat

Jos olet 25-vuotias tai sitä vanhempi päätoiminen opiskelija Oulun seudun liikenteen toimialueella sijaitsevassa oppilaitoksessa, voit ostaa 30 vuorokauden lipun nuoren hinnalla. Voit tehdä opiskelijapäivityksen sähköisesti Waltti-verkkokaupassa. Mene Tili-osiossa kohtaan ”Omat tietoni” ja rullaa sivun alalaitaan kohtaan ”Opiskelijainfo”.

Oulun joukkoliikenteessä ei ole arvolippuja opiskelijan hinnalla. Jos ostat bussilipun kortille ladatulla arvolla, sinulta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta.

Lisätietoja

Opiskelijapäivityksen voi tehdä myös lipunmyyntipisteellä Oulu10:ssä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja opiskelijatodistus. Katso Oulu10-pisteiden osoitteet ja aukioloajat.

Katso lippujen hinnat

Siirry verkkokauppaan

Kysy neuvoa Oulun seudun liikenteen asiakaspalvelusta

Tutustu  matkakortti- ja matkustusehtoihin (PDF).

 

Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Waltti-kauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas Löytötavarat