Liput koululaisille ja opiskelijoille

Koululainen voi matkustaa koululaisen lipulla (lisätiedot omasta koulusta) tai lasten lipulla. Päätoimisella toisen asteen opiskelijalla voi olla mahdollisuus saada Kelan koulumatkatukea. Muut opiskelijat voivat ostaa kausilipun nuoren hinnalla.

17–24-vuotiaat muut opiskelijat

Voit ostaa nuoren 30 vuorokauden lipun valitsemillesi matkustusvyöhykkeille. Sinun ei tarvitse esittää opiskelutodistusta tai täyttää opiskelijalippuhakemusta, vaan vahva tunnistautuminen henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla verkkokaupassa ja virallinen henkilöllisyystodistus lipunmyyntipisteellä riittävät.

Oulun seudun liikenteessä ei ole arvolippuja nuoren hinnalla. Jos ostat bussilipun kortille ladatulla arvolla, sinulta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta.

25 vuotta täyttäneet opiskelijat

Jos olet 25-vuotias tai sitä vanhempi päätoiminen opiskelija, voit ostaa 30 vuorokauden lipun nuoren hinnalla. Voit tehdä opiskelijapäivityksen sähköisesti Waltti-verkkokaupassa. Mene Tili-osiossa kohtaan ”Omat tietoni” ja rullaa sivun alalaitaan kohtaan ”Opiskelijainfo”.

Oulun seudun liikenteessä ei ole arvolippuja opiskelijan hinnalla. Jos ostat bussilipun kortille ladatulla arvolla, sinulta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta.

Vaihto-opiskelijat

Jos olet 17-24-vuotias voit ostaa nuoren 30 vuorokauden lipun valitsemillesi matkustusvyöhykkeille Oulu10 lipunmyyntipisteiltä. Sinun ei tarvitse esittää opiskelutodistusta tai täyttää opiskelijalippuhakemusta, vaan virallinen henkilöllisyystodistus lipunmyyntipisteellä riittää.

Jos olet 25-vuotias tai sitä vanhempi vaihto-opiskelija Oulun seudun liikenteen toimialueella sijaitsevassa oppilaitoksessa, voit ostaa 30 vuorokauden lipun nuoren hinnalla valitsemillesi matkustusvyöhykkeille Oulu10 lipunmyyntipisteiltä. Sinun tulee esittää virallinen henkilöllisyystodistus ja opiskelutodistus Oulun seudun liikenteen toimialueella sijaitsevasta oppilaitoksesta. Opiskelutodistuksesi tulee olla vähintään 30 vuorokauden mittainen.

Oulun seudun liikenteessä ei ole nuorelle tai opiskelijalle erikseen hinnoiteltuja arvolippuja. Jos ostat bussilipun matkakortille ladatulla arvolla, sinulta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta.

Lisätietoja

Opiskelijapäivityksen voi tehdä myös lipunmyyntipisteellä Oulu10:ssä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja opiskelijatodistus. Katso Oulu10-pisteiden osoitteet ja aukioloajat.

Katso lippujen hinnat

Siirry verkkokauppaan

Kysy neuvoa Oulun seudun liikenteen asiakaspalvelusta

Tutustu  matkakortti- ja matkustusehtoihin (PDF).

 

Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Waltti-kauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas Löytötavarat