Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Yli miljoona matkaa tammikuussa

Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärä kasvoi tammikuussa uuteen ennätykseen. Tammikuussa ylitettiin ensimmäistä kertaa miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen tammikuuhun verrattuna oli 8,8 prosenttia.

Matkustus on ollut vakaassa kasvussa vuodesta 2015 saakka. Joukkoliikenteen tarjontaa on lisätty viime vuosina maltillisesti ja tarjontaa lisätään myös kuluvan vuoden aikana. Tulevana kesänä tarjontaa lisätään muun muassa linjoille 5 ja 7. Ensi syksynä puolestaan aloittaa uusi linja 48 reitillä Heikkilänkangas – Linnanmaa.

Merkittävämpiä lisäyksiä joukkoliikenteen tarjontaan on tulossa ensi vuonna, kun varaudutaan matkustuksen kasvuun etenkin Linnanmaalle suuntautuvassa liikenteessä. Joukkoliikenteen kehittämisessä panostetaan lähivuosina myös matkustamisen nopeuttamiseen suosituimmilla yhteysväleillä. Tarjontaa lisätään uusille ja kasvaville asuin-, opiskelu- ja työpaikka-alueille.

Reilusti yli puolet joukkoliikenteen matkustajista on kausilippua käyttäviä kanta-asiakkaita. Esimerkiksi aikuisten yhden vyöhykkeen kausilipun hinta päivää kohden on alle kaksi euroa. Hieman harvemmin matkustaville edullisin vaihtoehto on arvolippu. Satunnaiselle matkustajalle sopivia lipputuotteita ovat kuljettajalta ostettava kertalippu tai älypuhelinsovelluksella ostettava mobiililippu.

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet