Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Waltti-kaupassa voit maksaa myös MobilePaylla

MobilePay on lisätty maksutavaksi Waltti-kauppaan. MobilePay on sovellus mobiilimaksamiseen, ja se toimii tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Sovelluksen voi ladata App Store-, Google Play- tai Windows Store -palveluista.

MobilePay on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus tukee seuraavia kortteja: MasterCard Debit ja Credit sekä Visa Credit, Debit ja Electron.

Sovelluksen käytöstä ei koidu kuluja maksajalle. MobilePayn maksutapahtumat käsitellään kuten korttimaksut eli maksutapahtuma näkyy tilitysviiveen jälkeen. Maksuja ei tarvitse todentaa.

 

Maksuprosessi MobilePaylla

Maksaja syöttää MobilePay-sovellukseen liittämänsä matkapuhelinnumeron. Maksu hyväksytään MobilePay-sovelluksessa. Maksu veloitetaan siltä maksukortilta, jonka asiakas on liittänyt MobilePay-sovellukseen. Sovellukseen voi tallentaa kuusi korttia. Jos kortteja on useita, maksaja valitsee sen kortin, jolta veloitus tapahtuu.

Waltti-kaupassa tehtäviä ostoksia varten sovelluksen asetuksissa täytyy aktivoida käyttöön MobilePay Online, joka vaatii vahvan tunnistautumisen. Kortin tiedot välitetään maksunsaajan maksupalveluun. MobilePay ei toimi maksunvälittäjänä Waltti-kaupassa, vaan Paytrail. Online maksamisessa pätevät maksukortin käyttörajat. Prosessissa noudatetaan ensisijaisesti maksukortin myöntäjän ehtoja.

 

Turvallisuus

MobilePay-sovellusta käytetään henkilökohtaisella tunnusluvulla tai sormenjälkitunnistuksella. Mobiililaitteen tulee olla lukittu tai suojattu pääsykoodilla. Uuden maksukortin lisääminen vahvistetaan verkkopankkitunnuksilla tai tekstiviestitse lähetettävällä aktivointikoodilla. Korttitiedot tallennetaan DIBS Payment Services palveluun (PCI DSS), ei mobiililaitteeseen.

 

Kuva MobilePay maksutapahtumasta

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet