Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Ukrainan passilla tai passin haltuunottotodistuksella voi matkustaa maksutta Oulun joukkoliikenteessä 30.4.2022 saakka. Mahdollisia poikkeuksia ELY:n kilpailuttamalla linjalla 49S.

Ukrainan sodan pakolaiset matkustavat ilmaiseksi paikallisliikenteessä

Ukrainan passilla tai viranomaisen Ukrainan passista kirjoittamalla haltuunottotodistuksella pääsee maksutta paikallisliikenteen linja-autoon Oulun seudulla. Etu on voimassa 30.4.2022 saakka.

Viranomaisella tarkoitetaan tässä yhteydessä poliisia, rajatarkastusviranomaista ja Maahanmuuttovirastoa. Viranomaisen haltuunottotodistuksessa on todistuksen myöntäneen viranomaisen leima ja kuva viranomaisen hallussa olevan passin kopiosta. Haltuunottotodistus tai passi näytetään kuljettajalle kyytiin noustaessa.

Käytäntö ELY:n kilpailuttamilla linjoilla 49 Oulu-Utajärvi ja 59 Oulu-Hailuoto

Oulun perusjoukkoliikennettä täydentävät ELY:n kilpailuttamat linjat 49 ja 49P Oulu-Utajärvi ja 59 ja 59S Oulu-Hailuoto ottavat maksutta kyytiin Ukrainan passilla tai passin haltuunottotodistuksella.

ELY:n kilpailuttaman linjan 49S Oulu-Utajärvi liikennöitsijän 4.4.2022 lähettämän tiedonannon mukaan ukrainalaisia koskeva matkustusetuus ei koske linjaa 49S, koska linjalla ei ole ukrainalaisia matkustajia. Liikennöitsijä aikoo arvioida tilannetta uudelleen myöhemmin.

Tiedotetta on päivitetty 4.4. linjan 49S liikennöitsijän osalta.

 

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet