Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

SHOTL-kutsuliikennekokeilu alkaa Haukiputaalla

Oulun joukkoliikenne aloittaa maanantaina 19.11.2018 kutsuliikennekokeilun Haukiputaan keskustassa ja Kellon Kiviniemessä ja niiden välisellä Haukiputaantiellä. Palvelu on käytössä arkisin kello 7–17.

Kutsuliikenneauto tilataan mobiilisovelluksella, jonka nimi on SHOTL. Voi tilata kutsuliikenneauton mobiilisovelluksella Haukiputaan ja Kellon sisäisille matkoille tai esimerkiksi kyydin lähimmälle bussipysäkille, josta matka jatketaan Oulun joukkoliikennelinjalla Ouluun. Auto tilataan, kun matkalle halutaan lähteä. Ennakkovarauksia sillä ei voi tehdä esimerkiksi seuraavalle päivälle.

SHOTL-sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-puhelimiin. Matkan voi tilata yhdelle tai useammalle henkilölle. Sovellus pitää matkustajaa ajan tasalla: matkustaja voi seurata mistä auto saapuu ja milloin. Sovellu ohjaa matkustajaa lähempään noutopaikkaan ja auto hakee matkustajaa noutopaikasta. Noutopaikat on ripoteltu ympäri kokeilualuetta aina lähellä.

Saman auton kyytiin voi nousta muitakin matkustaja matkan varrelta. Sovellus yhdistää samaan suuntaan menevät matkat.

Matkustaminen on edullista. Kutsuliikennematkan voi maksaa Waltti-kortilla (arvolippu ja kausilippu), käteisellä sekä Oulun joukkoliikenne-mobiilisovelluksesta ostettavalla kertalipulla. Autosta käteisellä ostettava lippu ja mobiililippu maksavat 1,50 euroa. Aikuisen arvolippu on 1,20 euroa ja lapsen arvolippu 1,10 euroa. Autosta voit ostaa lipun myös koko matkalle, mikäli jatkat kutsuliikenneautosta suoraan esimerkiksi Oulun keskustaan menevään bussiin linjalla 20, voimassa on Oulun joukkoliikenteen hinnasto.

Oulun joukkoliikenteen tavoite on lisätä tietoa kutsuliikenteen käytännöistä, selvittää Haukiputaan alueen joukkoliikenteen käyttöpotentiaalia sekä kutsuliikenteen käyttäjän kokemuksia. Kokeilu kestää kolme kuukautta.

Lisätietoja SHOTL:sta

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet