Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Pysäköintilupia ja joukkoliikennelippuja jaetaan sotiemme veteraaneille 7.12.2015 alkaen

Vuoden 2016 sotaveteraanien, sotainvalidien, sotaleskien ja partisaanien uhrien vuosittaiset pysäköintiluvat ja joukkoliikenneliput ovat jaossa 7.12.2015 alkaen seuraavissa palvelupisteessä:

  • Oulu10-palvelut, Torikatu 10 Oulu
  • Ylikiimingin yhteispalvelupiste,Harjutie 18 Ylikiiminki
  • Haukiputaan palvelupiste, Jokelantie 1 L 1 Haukipudas
  • Yli-Iin palvelupiste,Halametsä 1, 91200 Yli-Ii, huom. väliaikainen osoite Kirkkokuja 2, 91200 Yli-Ii
  • Kiimingin asiointipiste, Lempiniementie 2 Kiiminki
  • Oulunsalon yhteispalvelupiste,Karhuojantie 2 Oulunsalo

Pysäköintiluvalla kaksi tuntia ilmaista pysäköintiä kaupungin maksullisilla P-alueilla

Oululaisilla sotiemme veteraaneilla, sotainvalideilla ja partisaanien uhreilla on mahdollisuus pysäköidä autonsa Oulun kaupungin ja OYS:n maksullisilla kadunvarsi- ja aluepysäköintipaikoilla kahden tunnin ajan ilmaiseksi. 

Huomioitavaa

  • pysäköintilupa ei ole voimassa pysäköintitaloissa ja rautatieaseman edessä
  • pysäköintilupa ei ole voimassa aikarajoitetuilla ns. "kiekkopaikoilla", vaan siellä tulee käyttää pysäköintikiekkoa normaaliin tapaan.

Vuosikohtainen pysäköintilupa on henkilö- ja ajoneuvokohtainen. Lupaan tulee omistajan tai haltijan nimi ja auton rekisteritunnus. Merkillä varustettu pysäköintikiekko sijoitetaan ajoneuvon tuulilasin sisäpuolelle näkyvälle paikalle.

Aiemmin myönnetyt pysäköintiluvat on uusittava vuodelle 2016

Pysäköintilupa luovutetaan veteraaneille henkilökohtaisesti. Mukana on oltava voimassa oleva ajokortti ja rekisteriote (missä pysäköintiluvan hakija on joko ajoneuvon omistaja tai haltija) sekä KELA-kortti, jossa on veteraanimerkintä, Sota-arkiston todistus tai todistus sotaleskeydestä v. 1939–1945 sotien johdosta. Lisäksi mukana tulisi olla mahdollisesti aiemmin luovutettu pysäköintilupa (liimattu P-kiekkoon).

Pysäköintiluvan väärinkäyttämisestä seuraa luvan menettäminen.  

Joukkoliikennelipulla ilmainen matkustamisoikeus paikallisliikenteessä ja seutuliikenteessä

Matkustaminen paikallisliikenteessä ja seutuliikenteessä on ilmaista sotiemme veteraaneille, sotainvalideille, sotaleskille ja partisaanien uhreille. Oulun kaupunki luovuttaa ilmaiseen matkustukseen oikeutetuille henkilöille kalenterivuoden kerrallaan voimassa olevan veteraanilipun, joka esitetään linja-auton kuljettajalle matkan alkaessa.

Oikeus ilmaismatkoihin koskee oululaisia veteraaneja, sekä henkilöitä, joilla on Sota-arkiston todistus sota-ajan palvelusta, partisaaniuhrikorvauksesta tai todistus sotaleskeydestä v. 1939–1945 sotien johdosta.  

Veteraanilipun saadakseen tulee hakijan esittää KELA-kortti, jossa on veteraanimerkintä, Sota-arkiston todistus tai todistus sotaleskeydestä v. 1939–1945 sotien johdosta. Lisäksi mukana tulisi olla mahdollisesti aiemmin luovutettu, veteraanilippu.

Veteraanilippu on käytössä koko Oulun joukkoliikenteen toimialueella, johon kuuluu Oulu, Kempele, Lumijoki, Liminka, Tyrnävä, Muhos ja Ii. Oulun veteraanilipulla voi matkustaa Oulun palvelulinja Onnissa, cityliikenteessä, paikallisliikenteen ja seutuliikenteen autoissa. Joukkoliikenteen veteraanilippu on henkilökohtainen. Joukkoliikennelipun väärinkäyttämisestä seuraa lipun menettäminen.                                     

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Edwin 't Lam, p. 044 703 2210, edwin.tlam(at)ouka.fi

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet