Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Prioriteettina sujuva joukkoliikenne ja turvallinen pyöräilyn ja jalankulun väylä - Valtatiellä Hartaantien ja Tuirantien välinen osuus otettu käyttöön

Valtatien Hartaantien ja Tuirantien välinen katuosuus on nyt joukkoliikennepainotteinen. Liikennöinnin sujuvuus ja liikenneturvallisuus paranevat tien leveyden muutoksen, uuden päällysteen, tasauksen ja valaistuksen ansiosta. Tieosuuden olemassa olevat suojatiet päällystettiin uudelleen, mutta joukkoliikenteen joustavan kulun kannalta suojateiden määrää ei lisätty.

Esteettömät pysäkit lähellä palveluita

Saneeratulla katuosuudella on otettu käyttöön neljä kesän aikana rakennettua linja-autopysäkkiä. Pysäkkien sijainteja on muutettu hiukan aiemmasta, jotta ne on saatu kattavammin palveluiden ja asuinalueiden läheisyyteen. Pysäkkialueet on suunniteltu ja rakennettu esteettömyysvaatimusten mukaisesti. Lisäksi kaikki neljä uutta pysäkkiä on varustettu katoksella.

Pyöräilyn ja jalakulun väylän muutokset

Valtatiellä levennettiin Hartaantien ja Tuirantien välistä jalankulun ja pyöräilyn väylää. Valtatien joukkoliikenne on yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn verkostoon rakentamalla Hartaantien päähän ja Tuiranpuisto E pysäkin yhteyteen pyöräparkki. Ratkaisulla pyritään edistämään asukkaiden kokonaisvaltaista kestävien liikkumismuotojen käyttöä.

Valtatien pysäkkien uudet nimet

Remontin yhteydessä Valtatien pysäkit nimettiin uudelleen seuraavasti:

  • Valtatie P pysäkin uusi nimi on Tuiranpuisto P
  • Valtatie E pysäkin uusi nimi on Tuiranpuisto E
  • Hartaantie P pysäkin uusi nimi on Kisakenttä P
  • Hartaantie E pysäkin uusi nimi on Kisakenttä E

Pysäkit löytyvät uusilla nimillään Oulun joukkoliikenteen Reittioppaasta.

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet