Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Oulun seudun eteläisten kuntien asukkaat ovat kohtalaisen tyytyväisiä joukkoliikenteen palveluihin

Oulun seudullinen joukkoliikenneviranomainen selvitti keväällä 2021 asukkaiden näkemyksiä joukkoliikenteen kehittämisestä kyselytutkimuksella. Kysely kohdistettiin asukkaille, jotka tekevät säännöllisesti kuntarajat ylittäviä matkoja Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Tyrnävän ja Oulun muodostamalla alueella. Vastauksia saatiin yli 1 700.

Asiakaspalvelu ja tarjonta saivat kiitosta

Vastaajat olivat kohtuullisen tyytyväisiä seudun joukkoliikenteeseen. Erityisesti kiitosta sai liikenteen luotettavuus, kuljettajien asiakaspalvelu, hyvä tarjonta arkipäivisin erityisesti Oulussa, reaaliaikainen aikatauluinfo ja maksamisen helppous.

Kehuja sai myös Kempeleen ja Oulun välinen liikenne, varsinkin linja 51, jonka reittiä on nopeutettu.

Keskustat ja kauppakeskukset tärkeimpiä kohteita

Kyselyyn vastanneiden mukaan seudun tärkeimpiä matkustuskohteita ovat Oulun keskustan lisäksi OYS ja muut kuntakeskukset. Myös Zeppelinin alue Kempeleessä on merkittävä kohde joukkoliikenteen käyttäjille.

Palvelun kehittämisen lähtökohdat

Asukkaiden joukkoliikenteelle määrittelemiä kehittämistarpeita ovat mm. tarve nopeuttaa yhteyksiä edelleen ja lisätä aikaisempia tai myöhäisempiä arkivuoroja tai keskipäivän liikennettä kuntakeskusten välillä. Saatuja vastauksia hyödynnetään joukkoliikenteen palvelutason määrittelyssä.

Oulun seudun joukkoliikenneviranomainen on käynnistänyt seudullisen joukkoliikenteen palvelutason määrittelyn. Palvelutason määrityksen tavoitteena on kuvata, millaista joukkoliikenteen palvelutason tulee olla Kempeleen, Limingan, Lumijoen ja Tyrnävän sekä Oulun välisessä liikenteessä.

Määrityksessä otetaan huomioon alueen asukkaiden liikkumistarpeiden lisäksi seudun ja valtion tavoitteet liikennejärjestelmän kehittämisessä sekä Oulu kaupungin ja seutukuntien mahdollisuudet rahoittaa joukkoliikennettä.

Palvelutason määritys ohjaa jatkossa Oulun seudullisen joukkoliikenneviranomaisen tekemiä hankintoja.

Kyselyn vastaajien kesken suoritetun arvonnan tulokset

Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin viisi 50 euron lahjakorttia, yksi jokaisen kyselyä koskevan kunnan alueelle. Lahjakortilla voi ostaa kausi- tai arvolipun Oulun joukkoliikenteeseen. Voittajiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.

Vielä kerran kiitos kaikille vastaajille ja onnittelut arvonnassa voittaneille!

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet