Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Iin, Muhoksen ja Oulun alueella liikkuville tehdyn kyselyn tuloksista kooste. Kiitos vastauksista!

Oulun seudun liikenne keräsi nettikyselyn avulla asukkaiden näkemyksiä joukkoliikenteen kehittämiseksi Iin, Muhoksen ja Oulun alueilla. Alla on lyhyt kooste lähettämistänne vastauksista, joita saimme yhteensä 969 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille!

Vuorot ja reitit

Lisää vuoroja ja lyhyempiä vuorovälejä toivotaan erityisesti ruuhka-aikoihin, mutta myös yö-, ilta- ja viikonloppuvuoroja halutaan enemmän. Vastaajien mielestä kaikkien reittien ei tarvitsisi kulkea keskustan kautta.

Liput ja hinnat

Bussiliput haluttaisiin mieluiten maksaa pankkikortilla lähimaksulla ja toiveena olisi, että lähimaksulla pystyisi maksamaan myös useamman kuin yhden henkilön matkan. Myös nykyistä edullisempi lipun hinta nousi esille vastauksista.

Tiedonkulku

Kyselyyn saatujen vastausten perusteella erityisesti reaaliaikainen tieto vuoroista, bussien myöhästymisistä ja häiriötilanteista tulisi olla helposti ja nopeasti saatavilla, mieluiten sovelluksessa ja pysäkeillä. Lisäksi vastaajat toivovat nykyisten nettisivujen selkeyttämistä.

Linja-autot, kuljettajat ja pysäkit

Kyselyyn vastanneet toivovat myös uudempaa ja sähköistä bussikalustoa. Matkaa pysäkeille tulisi olla enintään yksi kilometri, mieluiten noin 500 metriä. Kuljettajat saivat palautetta ystävällisyydestä ja kärsivällisyydestä, mutta myös epäystävällisyydestä ja ylinopeuden ajamisesta.

Mihin vastauksia käytetään ja mitä tapahtuu seuraavaksi

Asukkaiden näkemykset huomioidaan Iin, Muhoksen ja Oulun alueiden joukkoliikenteen palvelutason määrittelyssä. Palvelutason määrittelyyn vaikuttaa myös esimerkiksi maankäyttö, joukkoliikenteelle määritelty budjetti ja alueiden elinkeinoelämän kehitys. Iin, Muhoksen ja Oulun palvelutason kuvaus valmistuu maaliskuun 2023 loppuun mennessä. Palvelutasoon kirjattujen tavoitteiden perusteella Oulun seudun liikenne suunnittelee ja järjestää alueiden joukkoliikennepalvelut.

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet