Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Onni vie karpaloita poimimaan

Aivan taivaallinen palvelu, huokaisee Sirkka Ikonen tyytyväisenä peratessaan marjasaalistaan. Ikonen vietti puoli päivää Kiimingissä Syylinkäsuolla poimien karpaloita. Ikosella ei enää ole ajokorttia. Matka marjastamaan hoitui Onni-palveluliikenteellä.

Onni-bussi kaartaa Ikosen pihalle puoli kymmenen jälkeen aamulla. Ikonen ojentaa Waltti-korttinsa kuskille. Kuljettaja Markku Niemelä ottaa Ikosen rinkan ja huolehtii matkustajalleen turvavyön kiinni.

Niemelä on ajanut työkseen lähes 20 vuotta ja toimii nykyään kuljettajana Kiimingissä Onni-palveluliikenteen linjalla. Niemelä tunnetaan hyvästä asiakaspalvelusta. Ikonen kertoo, että Niemelä auttaa ”viimeisen päälle”.

-Markku kantaa mummoille kauppakassit sisälle saakka. Hän on mies paikallaan. Hän on mukana SPR:n toiminnassa ja hän on elvyttänyt ihmisen. Hänelle pitäisi anoa joku mitali.

Bussin ja pyörän yhdistelmällä pääsee vaikka Isosivujärvelle

Toisinaan Ikonen ottaa Onni-bussiin mukaan pyörän, ja ajaa loppumatkan retkikohteeseen metsätietä pitkin. Isosivujärvi on yksi tällaisista retkipaikoista.

-Markku voi ottaa kyytiin myös polkupyörän. Mahtuuhan Onniin myös rollaattorit ja pyörätuolit.

Seuraava reissu jo suunnitteilla

Niemelä haki loppuiltapäivästä Ikosen takaisin kotiin samasta paikasta, jonne jätti tämän aamulla. Ikosen poimimat seitsemän litraa karpaloita ovat jo pakastimessa. Jos sää sallii, Ikonen aikoo tilata Onni-bussin uudelleen. Syylinkäsuolle jäi marjoja, ja tiedossa on muitakin marjastuspaikkoja.

Mukaan tarvitaan vain rinkka, keräyspussi ja evääksi kalkkunanakkeja ja vaahtokarkkeja.

Edullinen Onni-palveluliikenne toimii pysäkkiaikataulun ohella myös tilauksesta

Onni-autoihin voi nousta aikatauluun merkityiltä pysähtymispaikoilta. Onnin voi myös tilata, kuten Ikonen teki. Asiakkaat noudetaan sovituista paikoista ja jätetään sovittuihin paikkoihin.

Onni-busseissa on voimassa Oulun joukkoliikenteen hinnasto. Ikosen marjastusreissun hinta oli 2*2,05 = 4,10 euroa. Yhden vyöhykkeen kertalipun hinta arvolipulla maksettaessa on 2,05 euroa. Jos Ikonen olisi matkustanut ma-pe kello 10–14, hän olisi maksanut yhdestä lipusta 1,55 euroa. Yli 65-vuotiaat voivat matkustaa alennettuun hintaan arkena kello 10-14.

Lisätietoja:

-Onni-palveluliikenteen aikataulut

-Onni-palveluliikenteen tilauspalvelun yhteystiedot

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet