Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Nykyisiä lipputuotteita käytetään vielä huhtikuussa - Walttia odotellaan maltilla

Oulun joukkoliikenteessä jatketaan entisellä hinnoittelulla ja lipputuotteilla. Nykyisille korteille voi tuotteita ladata vielä ainakin helmi-maaliskuussa ja käyttää huhtikuussa.

Toisen asteen koulumatkatukikortilla kulkevat opiskelijat ovat alkaneet käyttää Walttia tammikuussa Oulun joukkoliikenteen linjoilla 1-59 ja A, B, C. Pitempimatkaisen joukkoliikenteen linjoja käyttävät matkustavat Matkahuollon kortilla.

Ehdit ajaa vanhan kortin kauden loppuun

Uuden hinnoittelun käyttöönotosta ilmoitetaan reilua kuukautta ennen muutospäivää niin, että keskeneräisen kauden tai juuri ostetun kausilipun ehtii käyttää loppuun.

Uuden kortin hankinta onnistuu helpoiten verkkotilauksena siten, että verkossa ostettu tuote tulee postissa kotiin. Ennakko-ohjeita uuden lippujärjestelmän varalle on päivitetty joukkoliikenteen nettisivulle osioon Liput ja hinnat.

OuluCard –pohjaisia sarjalippuja voi käyttää kesäkuun 2015 loppuun saakka. Mikäli tuote on voimassa kesäkuun jälkeen, siirretään sen arvo arvokortille.

Uuden hinnoittelun käyttöönotosta tiedotetaan heti kun on tiedossa milloin myynti Oulun joukkoliikenteessä voi alkaa. Muista kaupungeista Joensuu on 26.1.2015 aloittanut Waltti -tuotteiden myynnin palvelupisteessään.  Oulun joukkoliikenteen asiakkaille tarvitaan ehdottomasti verkkotilausmahdollisuus ennen kuin käyttöönotto voi alkaa.

Kela –koulumatkatukimatkustus

Toisen asteen koulumatkatukeen oikeutetut opiskelijat ovat alkaneet käyttää Walttikorttia  7.1.2015 alkaen. Käytössä on kausilippu. Ensihankinta tehdään Oulu10:stä ja lisälatauksia saa myös autoista.

Matkahuollon kortille voi koulumatkatukituotteita hankkia vielä ainakin kevätlukukaudella 2015 ne, joille Oulun joukkoliikenne (linjat A, B, C, 1-59) ei käy kaikkiin koulumatkasuuntiin, vaan tarvitaan myös pitempimatkaisten bussien vuoroja. Hankinta tehdään Matkahuollossa. Matkahuollon koulumatkatukituotteen voivat ostaa kevätlukukaudella 2015 myös ne koulumatkatukeen oikeutetut opiskelijat, jotka vähäisen tai epäsäännöllisen matkustuksen takia ehdottomasti tarvitsevat tuotteeksi 44 –matkan sarjakortin.

 

Lisätietoa: Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, asiakaspalvelu 046 920 2897, arkisin klo 9-15:30.

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet