Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Matkakortin arvo-ominaisuus muuttuu tunnistepohjaiseksi. Kortille ladattu arvo on jatkossa käytettävissä heti.

Olemme aloittaneet matkakorttien arvolatausten siirtämisen tunnistepohjaisiksi. Matkakortille lipunmyynnissä ladattu arvo on heti asiakkaan käytettävissä ilman viivettä.

Jos et ole käyttänyt korttiasi pitkään aikaan ja lataat sille arvoa verkkokaupassa, lataus tulee näkyviin kahden tunnin viiveellä. Viive poistuu, kun leimaat korttisi seuraavan kerran linja-autossa. Silloin kortin arvo-ominaisuus muuttuu tunnistepohjaiseksi, ja jatkossa arvolataukset näkyvät kortillasi heti ostohetkestä.

Kaikkien matkakorttien arvo-ominaisuus on tunnistepohjainen keväällä 2023

Tunnistepohjaisuuteen siirtyminen tapahtuu asteittain, sillä matkakortin arvo-ominaisuus muuttuu tunnistepohjaiseksi, kun kortti leimataan linja-autossa tai kun kortille ladataan arvoa lipunmyyntipisteessä.

Arviomme mukaan arvon tunnistepohjaisuus olisi aktivoituna kaikissa korteissa kevään 2023 aikana.

Tunnistepohjaisuus nopeuttaa ja tuo turvaa

Tunnistepohjaisessa järjestelmässä asiakkaalla on oma matkatili. Järjestelmän ansiosta arvon latauksista poistuu kahden tunnin viive käyttöönotossa, eli jatkossa arvo on heti asiakkaan käytettävissä. Samalla kadonneen kortin arvon saa helpommin selville ja siirrettyä uudelle kortille.

Kausiliput muuttuivat tunnistepohjaisiksi keväällä 2021.

Arvolippu ja lähimaksu ovat kausilipun jälkeen suosituimmat tavat maksaa bussimatka Oulun seudun liikenteessä

Tällä hetkellä 17 prosenttia Oulun seudun liikenteen asiakkaista maksaa matkansa matkakortille ladatulla arvolla. Yhtä suuri osuus matkoista maksetaan lähimaksulla. Suosituin lippu on kausilippu (40 %).

Mies nousee bussiin talvella.

 

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet