Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Matkakortin lisälatauksia saa nyt myös nettikaupasta, pankkikorttimaksaminen autoissa päättyy

Lisälatauspalvelu aukeaa 10.2.2016 kello 15

Waltti-matkakortin voi nyt lisäladata nettipalvelussa. Netissä voi ladata lisää arvoa ja uuden kauden lukuun ottamatta Kelan-koulumatkatukituotetta ja työsuhdelippuja. Palvelussa voi myös tarvittaessa ostaa kausituotteen eri vyöhykkeille ja vaihtaa esimerkiksi 30 päivän tuotteen 90 päivän tuotteeksi. Ikäryhmämuutoksissa on edelleen asioitava palvelupisteessä.

Lisälataus-toimintoon pääsee kirjautumalla Waltti-nettipalveluun olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätiliin kuuluville matkakorteille voi tämän jälkeen tehdä lisälatausostoksia.

Matkakortin voi ladata palvelussa jo siinä vaiheessa, kun kortissa on vielä arvoa tai aktiivinen kausi jäljellä. Uusi kausi käynnistyy ensimmäisestä leimauksesta, kun voimassa oleva kausi on ensin käytetty loppuun. Jos kortilla on aktivoimaton kausituote, se pitää ottaa käyttöön ajoneuvossa ennen uuden ostamista.

Uudet nettikaupan asiakkaat voivat rekisteröityä ja luoda käyttäjätunnuksen. Palvelun käyttämiseksi tarvitaan internet-yhteys, sähköpostiosoite ja verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnukset tarvitaan lippuostosten maksamista sekä verkkotunnistamista varten.

Matkakortti lisätään omaan käyttäjätiliin joko vahvasti tunnistautumalla tai pelkällä korttinumerolla. Jos kortin liittäminen tehdään vahvasti tunnistautumalla, asiakas pystyy palvelussa näkemään kortilla olevan arvon, voimassaolevan ja tulevan kauden, sekä myös käyttö- ja lataushistorian. Mikäli kortti liitetään käyttäjätiliin pelkällä korttinumerolla, palvelussa näkee vain kortilla olevan arvon ja voimassa olevan kauden. Matkakortin numero löytyy aina kortin taustapuolelta. Lisälatauksia voi ostaa netistä sekä nettikaupasta että Oulu10:stä hankituille korteille ja tuotteille.

Waltti-nettipalveluun pääset Oulun joukkoliikenteen sivuilta www.oulunjoukkoliikenne.fi

Nettipalvelussa on mahdollisuus tilata myös sähköpostimuistutus kortilla olevan kausituotteen päättymisestä tai arvon loppumisesta.

Palvelun kielet ovat tällä hetkellä suomi ja englanti.

Ennen tilauksen tekemistä on hyvä tutustua palvelun käyttöohjeisiin. Ohjeet löytyvät Waltti-nettipalvelun etusivulta kirjaudu-painikkeen alta sekä myös palvelun alapalkista


Lataus siirtyy kortille bussin rahastuslaitteella

Lataus siirtyy matkakortille, kun korttia seuraavan kerran käytetään bussin rahastuslaitteessa tai etälukijassa. Samalla käyttökerralla tapahtuu matkan leimaus ja latauksen siirtyminen. Latauksen siirtyminen ei vaadi toimenpiteitä kuljettajalta eikä matkustajalta. Näytöllä viivähtää teksti "NETTILATAUS" ja tämän jälkeen tuotteen leimauksen tiedot. Lataus siirtyy kortille bussin rahastuslaitteella aikaisintaan kahden tunnin kuluttua nettiostosta. Kaikki kortille menevät lataukset siirtyvät yhdellä kertaa, jos on ladannut sekä kautta että arvoa.

Waltti-nettipalvelusta ostetut tuotteet voi tarvittaessa aktivoida matkakortille myös palvelupisteessä.


Pankki- ja luottokorteilla maksaminen busseissa päättyy 31.3.2016 

Pankki- ja luottokorteilla maksaminen Oulun joukkoliikenteen busseissa päättyy 31.3.2016 Euroopan laajuisen maksupääteuudistuksen vuoksi, mikä tarkoittaa siirtymistä magneettijuovakorttien käytöstä turvallisempiin sirumaksukortteihin. Magneettijuovakortit ovat poistumassa käytöstä koko Euroopan laajuisesti kevään 2016 aikana. Busseissa on ollut käytössä magneettijuovan luku, mutta sirulukijoihin ei paikallis- ja seutuliikenteessä siirrytä investoinnin suuruuden vuoksi ja siksi että se on entistä magneettijuovalukua hitaampi maksutapa.

Noin 3 % bussiin nousijoista on käyttänyt pankkikorttia erityisesti kausilippujen lisälatausten ostamiseen.

Kertaliput tai lisälataukset voi edelleen hankkia busseissa käteisellä. Lisälatauksia voi jatkossa hankkia myös netistä tai Oulu10:stä ja R-kioskeista, joissa käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Älypuhelimella ostettavat kerta- ja vuorokausiliput otetaan käyttöön todennäköisesti maaliskuussa.

Lisätietoa asiakkaille: www.oulunjoukkoliikenne.fi ja Oulun joukkoliikenteen asiakaspalvelu p. 08 5584 0400

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet