Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Joukkoliikenteen kesäaikataulut ovat voimassa 6.6.-9.8.2022. Kesän aikataulut näkyvät jo Reittioppaassa.

Joukkoliikenteen kesäaikataulut ovat voimassa 6.6.-9.8.2022. Aikataulujen uusi jaksotustapa vähentää runkolinjojen ja lentokenttäbussien peräkkäin ajamista ja mahdollistaa eri linjojen keskinäisen entistä tasaisemman vuorovälin samoilla reittiosuuksilla. Muutosten ansiosta bussin odotusaika lyhenee, ja saamme paremman palvelutason liikennöintikustannuksia kasvattamatta. Kesästä 2022 alkaen linjan 11 reitin päätepysäkki keskustassa on Elokuvakeskuksen sijaan Kuvernööri.

Runkolinjojen 1, 2, 3 ja 5 keskinäinen vuoroväli yhteisillä reittiosuuksilla

Panostimme kesän 2022 aikataulusuunnittelussa runkolinjoihin, joilla on eniten matkustajia. Tulevana kesänä linjojen 1, 2, 3 ja 5 keskinäinen vuoroväli tietyillä samoilla reittiosuuksilla on arkisin enintään 15 minuuttia. Samalla lisäsimme linjalle 1 neljä vuoroa arki-iltoihin, minkä ansiosta linjan liikennöinti nivoutuu paremmin muun linjaston aikatauluihin.

  • Kaakkuri/Hiironen/Kaukovainio–Keskusta 15 min.
  • OYS–Keskusta 1–10 min.
  • Keskusta–Yliopisto 1–13 min.
  • Keskusta–Kaijonharju 1–13 min.

–Saimme viime kesänä asukkailta palautetta erityisesti Oulun keskustan ja Kaijonharjun välisestä yhteydestä. Väliä ajavat eri linjat lähtivät kaikki keskustasta 10 minuutin sisällä, minkä jälkeen seuraavat bussit lähtivät vasta puolen tunnin kuluttua. Tulevana kesänä vuoroväli keskustan ja Kaijonharjun välillä on tasaisempi ja pisimmillään 13 minuuttia, aikatauluista vastaava joukkoliikennesuunnittelija Samuli Siltala kertoo.

Lentokentälle bussi puolen tunnin välein

Myös lentokentän ja keskustan välillä kulkevien joukkoliikenteen bussilinjojen 8 ja 9K keskinäinen aikataulu on koordinoitu siten, että kentälle on arkisin bussiyhteys puolen tunnin välein iltakymmeneen saakka.

Nallikariin bussi 30 minuutin vuorovälillä iltakymmeneen saakka

Kesällä suosittuun matkailukohteeseen Nallikariin pääsee bussilla puolen tunnin välein aamuviidestä iltakymmeneen saakka. Lisäsimme linjalle 15 arki-iltoihin kahdeksan vuoroa ja lauantai-iltaan yhdeksän vuoroa.

Linjan 11 uusi reitti

Linjalla 11 on ollut suuria vaikeuksia pysyä aikataulussa, ja korjaamme tilannetta muuttamalla linjan reittiä. Jatkossa linjan 11 reitti keskustassa kulkee Torikadun sijaan välillä Kajaaninkatu-Isokatu-Linnankatu ja keskustan päätepysäkiksi tulee Elokuvakeskuksen sijaan Kuvernööri.

Mistä saa bussien kesäaikataulut

Julkaisemme kesän 2022 aikataulut Reittioppaassa kuukautta ennen aikataulukauden alkua.

Joukkoliikennejaoston päätöksellä aikataulukirjoja ei ole enää kesästä 2021 lähtien painettu. Voit tulostaa linjakohtaisia aikatauluja Oulun joukkoliikenteen verkkosivuilta toukokuun lopusta alkaen.

Tarvittaessa Oulu10-palvelupisteet, Nallikarin Lomakylän vastaanotto, Oulun kaupungin matkailuneuvonta (ent. Postitalo) ja lentoaseman asiakaspalvelu tulostavat maksutta linjakohtaisia aikatauluja. Kirjastot perivät tulosteista palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet