Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Joukkoliikenteen uuden infojärjestelmän asennukset alkavat

Oulun seudulle ollaan parhaillaan toteuttamassa uutta joukkoliikenteen infojärjestelmää, jonka toimittaa norjalais-oululainen Fara. Järjestelmä vastaa kysymyksiin milloin bussi tulee ja missä se on tulossa. Toiminta perustuu bussien satelliittipaikannukseen ja langattomaan tietoliikenteeseen.

Keskeisille pysäkeille aletaan asentamaan pysäkkinäyttöjä Oulun Energia Urakoinnin toimesta maanantaina 16.3. Asennukset kestävät noin kolme viikkoa. Näyttöjä tulee yhteensä 41 kappaletta ja niillä tullaan esittämään ennusteita seuraavista lähdöistä sekä bussien todellista sijaintia kartalla.

Samat tiedot saa jatkossa jokaiselta pysäkiltä matkustajan omiin laitteisiin Oulunliikenne.fi –palvelun kautta, jossa on myös reittiopas eri kulkumuodoille sekä paljon muuta liikennetietoa. Lisäksi palvelusta voi hakea vapaasti eri päivien aikatauluja sekä valita näkymään vain itseään kiinnostavat linjat. Tietoja voi esittää myös julkisten rakennusten infonäytöillä. Järjestelmään liittyy liikennevaloetuudet myöhässä aikataulustaan oleville busseille.

Järjestelmän sisäinen koekäyttö alkaa 14.4.2015. Koekäyttö muuttuu vaiheittain julkiseksi sitä mukaan, kun valmiudet laadukkaan tiedon esittämiselle varmistuvat. Järjestelmä on tarkoitus saada valmiiksi juhannukseen mennessä. Liikennevaloetuudet otetaan käyttöön vaiheittain siten, että valtaosaan risteyksistä tulee etuudet kesän aikana ja loppuihinkin ensi vuoden loppuun mennessä.

Ennen kattavaa käyttöönottoa näytöillä esitetään järjestelmän toiminnasta ja käytöstä kertovia piirrosanimaatioita, joiden toteutuksesta vastaa Studio Ilpo Okkonen Oy kuvittajinaan graafiset suunnittelijat Kirsi Ervasti ja Sallamaari Syrjä.

Liite: Infonäyttöjen sijainti kartalla (.jpg)

Lisätietoja:
Liikenneinsinööri Jukka Talvi, Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, jukka.talvi@ouka.fi, 044 7032108
 

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet