Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Joukkoliikenteen aikataulut vaihtuivat 10.8. Matkustajamäärän kehityksen ja asiakaspalautteiden perusteella aikatauluissa ja reiteissä on muutoksia.

Oulun seudun liikenne siirtyi talviaikatauluihin 10. elokuuta. Parannuksia tehtiin mm. Oulun ja Kempeleen väliseen ja Oulussa kehittyvien kaupunginosien alueella kulkevaan joukkoliikenteeseen lisättiin vuoroja. Uusi bussilinja 55 aloitti liikennöinnin Oulunsalosta Kempeleeseen.

Karjasillan, Höyhtyän ja Toppilansalmen kaupunginosien ja yliopiston välisen matkustajamäärän kehityksen seurauksena sekä asiakaspalautteen perusteella linjojen 18 ja 21 liikennöintiä on lisätty. Linjan 18 vuoroväli on tunnin sijaan puoli tuntia ja liikennöintiaikaa on jatkettu tunnilla. Linjalle 21 on lisätty arkipäiviin (ma-pe) 34 vuoroa, minkä ansiosta vuoroväli on saatu puolitettua tunnista puoleen tuntiin. Lisäksi linjan 21 liikennöintiaikaa on jatkettu puolitoista tuntia päivässä.

Katso linjan 18 aikataulut

Katso linjan 21 aikataulut

Kaijonharjun ja Kivikkokankaan väliä ajavan linjan 5 sunnuntain vuoroväli on puolitettu 60 minuutista 30 minuuttiin kello 10 ja 19 välisenä aikana. Edelliseen talviliikennekauteen verrattuna liikennöintiaika alkaa viikonloppuaamuina (la-su) tuntia aikaisemmin. Kivikkokankaan suunnasta liikennöintiaikaa on jatkettu tunnilla kaikkina viikonpäivinä edelliseen talviliikennekauteen verrattuna.

Katso linjan 5 aikataulut

Linjojen 2 ja 3 aikatauluja on uusittu paremman täsmällisyyden saavuttamiseksi. Liian tiiviin ajosuunnitelman ja etenkin linjalla 2 kasvaneen matkustajamäärän vuoksi linjojen oli vaikea pysyä aikataulussa.

Katso linjan 2 aikataulut

Katso linjan 3 aikataulut

Lähiliikenteen muutokset

Lähibussille A on lisätty 24 vuoroa arkipäiviin (ma-pe), minkä ansiosta vuoroväli on arkena aikaisemman puolen tunnin sijaan 20 minuuttia kello 7.30–18.30. Lähibussi B ei enää aja Kiviharjunlenkkiä.

Katso Lähibussin A aikataulut

Katso Lähibussin B uusi reitti ja aikataulut

Joukkoliikenteeseen parannuksia Kempeleessä

Uusi linja 55 ajaa Oulunsalon ja Niemenrannan välillä viisi vuoroa suuntaansa päivässä koulujen lukujärjestykseen painottuvalla aikataululla. Linjoille 50 ja 51 on lisätty reilusti vuoroja.

Katso linjan 55 aikataulu ja reitti

Katso linjan 50 aikataulu

Katso linjan 51 aikataulu

Muut muutokset

Linjan 4B vuorot on sulautettu osaksi linjojen 4 ja 4A liikennettä. Vuoroja on lisätty myös linjoille 1, 8, 20B, 35, 40, 52 ja 63. Linjojen 64V, 64B ja 26B aikatauluissa on muutoksia.

Reittimuutokset

Linjojen 40, 41, 54 ja 54B sekä Lähibussin B reiteissä on muutoksia.

 

Katso itselle sopivan linjan aikataulu ja reitti: reittiopas.osl.fi

Oulun seudun liikenteen sähköbussit Oulun torin laidalla parkissa kesällä.

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet