Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Joukkoliikennejaoston päätöksiä 29.1.2020

 

Kohteen 17 liikennöitsijä 12.8.2020-1.6.2025

Kohteen 17 liikennöitsijäksi valittiin Oubus Oy liikennöintikaudelle 12.8.2020-1.6.2025. Kohteeseen kuuluvat Oulunsalon uusi linja 63 Niemenranta-OYS sekä linja 64 Salonpää-Oulunsalo. Oubus Oy:lle myönnettiin samalla yksinoikeus kohteen liikennöintiin.

Joukkoliikenteen käyttösuunnitelma 2020

Joukkoliikennejaosto hyväksyi käyttösuunnitelman vuodelle 2020. Suunnitelmassa on huomioitu esimerkiksi palvelutasoparannukset sekä kesäkuusta alkaen voimaan tulevat tarjontaparannukset Linnanmaalle suuntautuvassa joukkoliikenteessä. Lisäksi käyttösuunnitelmassa todetaan, että Oulun kaupungin talousarviossa asetettu tavoite lipputulojen kasvattamiseksi on korkea, mutta asiakashinnat pyritään pitämään ennallaan vuonna 2020.

Lippu- ja maksujärjestelmän etuushallinta

Joukkoliikennejaosto päätti ottaa käyttöön nykyiseen Waltti lippu- ja maksujärjestelmään kehitetyn WalttiPRO-etuushallinnan. Käyttöönotto aloitetaan työsuhde-etuuksista, ja jatkossa etuushallinta on tarkoitus laajentaa koskemaan myös koululais- ja opiskelijalippuja. Asiakkaalle etuushallinnan käyttöönotto näkyy esimerkiksi uusina lipputuotteina ja laajempana myyntiverkostona.

 

Joukkoliikennejaoston seuraavien kokousten esityslistat sekä pöytäkirjat ovat luettavissa joukkoliikennejaoston nettisivuilla. Seuraava jaoston kokous on 26.2.

 

 

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet