Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Joukkoliikennejaoston päätökset 24.4.2019

 

Muutoksia asiakashintoihin ja matkustusehtoihin 3.6. alkaen

 

Yli 65-vuotiaille alennusta arvolippumatkoista arkisin klo 10-14

Yli 65-vuotiaat saavat 25 % alennusta arkipäivisin klo 10-14 välillä aloitetuista matkoista, jotka maksetaan Waltti-kortille ladatulla arvolipulla. Muina aikoina sekä käteisellä tai mobiililippuna maksetuista matkoista veloitetaan normaali aikuisen lipun hinta. Alennuksella ei ole vaikutusta cityliikenteen lippujen hintoihin.

Alennuksen saaminen edellyttää henkilökohtaisen Waltti-kortin hankkimista Oulu10-palvelupisteestä tai Waltti-nettikaupasta. Alennushinta näkyy alla olevassa taulukossa.

Matkustusvyöhykkeet Yli 65-vuotiaan lipun hinta
A, B, C, D 1,55 €
AB, BC, CD 3,05 €
ABC, BCD 4,70 €
ABCD 6,15 €

 

Ilmaiset matkat pyörätuolin käyttäjälle ja saattajalle

Pyörätuolin käyttäjä ja saattaja saavat matkustaa maksutta kaikilla vyöhykkeillä. Edun täysimääräistä hyödyntämistä valitettavasti heikentää se, että osa seutuliikenteen linjoista ajetaan korkealattiaisilla linjaautoilla, jotka eivät palvele kaikkien pyörätuolin käyttäjien liikkumistarpeita.

 

Polkupyörien kuljettaminen maksulliseksi

Polkupyöristä peritään linja-autossa erillinen 2,00 euron maksu. Maksu on suoritettava toistaiseksi käteisellä. Polkupyörän kuljetusmaksuun ei sisälly vaihto-oikeutta, vaan vaihdollisella matkalla on maksettava erillinen korvaus jokaisessa linja-autossa.

Polkupyörien kuljetusmaksua voidaan soveltaa myös suurikokoisiin potkupyöriin ja muihin vastaaviin kulkuneuvoihin. Pienikokoiset taitettavat, kuljetuspussiin pakatut polkupyörät, alle 7-vuotiaiden lasten polkupyörät sekä pienet potkulaudat ja vastaavat kulkuneuvot voidaan jatkossakin kuljettaa linja-autossa maksutta.

 

Lasten arvoliput henkilökohtaisiksi – kortin voi vaihtaa ilmaiseksi vuoden loppuun saakka

Lasten haltijakohtaisista arvolipuista luovutaan vaiheittain, ja jatkossa lasten arvoliput ladataan vain henkilökohtaisille Waltti-korteille. Henkilökohtaista Waltti-korttia perustettaessa tulee todistaa henkilöllisyys. Lasten henkilöllisyyden todistamiseen hyväksytään esimerkiksi Kela-kortti.

3.6.2019 alkaen lopetetaan arvon lataaminen haltijakohtaisille lasten Waltti-korteille. 3.6.2019-1.1.2020 välisenä aikana asiakas voi vaihtaa haltijakohtaisen Waltti-kortin henkilökohtaiseen Waltti-korttiin Oulu10-palvelupisteessä, jolloin vanhalle kortille mahdollisesti jäänyt arvo siirretään uudelle kortille ilman kortti- tai käsittelymaksua.

2.1.2020 alkaen lasten haltijakohtaiselta arvolipputuotteelta poistetaan matkustusoikeus. Tällöinkin kortille jääneen arvon voi vielä siirtää henkilökohtaiselle lasten arvolipulle, mutta siirrosta veloitetaan korttimaksu 3 € sekä käsittelymaksu 5 €.

 

Kahden vyöhykkeen lippujen vaihtoaika 80 minuuttia

Kahden vyöhykkeen lippujen vaihtoaikaa pidennetään 60 minuutista 80 minuuttiin. Vaihtoajan pidentäminen sujuvoittaa matkustusta etenkin iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin tarjonta voi olla vähäisempää.

Muutoksen myötä vaihtoaika on yhden vyöhykkeen matkoilla 60 minuuttia ja useamman vyöhykkeen matkoilla 80 minuuttia.

 

Joukkoliikenteen valtionavustus 2019

Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt Oulun toimivalta-alueelle joukkoliikenteen valtionavustusta 1,3 M€ vuodelle 2019. Raha päätettiin kohdentaa joukkoliikenteen kustannuksiin, ja se jakautuu yhteistoiminnassa mukana oleville kunnille valtionavustuksen käyttöehtojen sekä kuntien joukkoliikennepanostuksen perusteella.

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet