Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Joukkoliikennejaoston päätökset 21.8.

Mobiililippujen kampanja autottomana päivänä

Sunnuntaina 22.9.2019 vietetään autotonta päivää, joka on osa joka vuosi järjestettävää eurooppalaista Liikkujan viikkoa. Jaostossa tehtiin ehdollinen päätös, että autottomana päivänä 22.9. mobiililippuna ostettava kertalippu maksaa asiakkaalle 0,10 euroa, mikäli Oulun joukkoliikenteen Waltti-mobiilisovellus on lanseerattu kyseiseen päivään mennessä asiakkaiden käyttöön. Mikäli mobiilisovellusta ei ole otettu käyttöön, kampanjaa ei toteuteta.

LMJ Oy on kehittämässä Oulun joukkoliikenteen omaa Waltti-mobiilisovellusta, josta voi ostaa kertalippuja. Myös kausilipputuotteet on tarkoitus laajentaa mobiilisovellukseen siinä vaiheessa, kun bussien lukijalaitteet lukevat mobiililippuja.

 

Vastaus valtuustoaloitteeseen luontobussin järjestämisestä

Valtuustoaloitteessa ehdotettiin, että Oulun joukkoliikenne järjestäisi linja-autoyhteyksiä Oulun keskustan ja luontokohteiden välille. Perusteena aloitteessa oli mm. luonto- ja retkeilyharrastuksen suosion kasvu ja kohteiden vaikea saavutettavuus ilman omaa autoa.

Joukkoliikennejaosto päätti antaa aloitteeseen vastauksen, jonka mukaan aloitteessa esitetyt yhteystarpeet eivät olisi kustannusten näkökulmasta kannattavia järjestää, eikä perusteltua järjestää yksinomaan joukkoliikenteen määrärahalla. Yhteyksien järjestämiseksi tarvittaisiin laajempaa yhteistyötä ja rahoittajia yrityksistä tai yhdistyksistä.

 

Oulun kaupungin palveluliikenteen optiovuosien käyttäminen

Joukkoliikennejaosto päätti ottaa käyttöön palveluliikenteen sopimuksen optiokauden 1.9.2020-31.8.2021.

 

 

Elokuun kokous oli joukkoliikennejaoston ensimmänen syyskauden kokous. Jaosto kokoontuu syyskaudella kerran kuukaudessa ja seuraava kokous järjestetään 25.9. Voit tutustua joukkoliikennejaoston kokoonpanoon sekä esityslistoihin ja pöytäkirjoihin joukkoliikennejaoston nettisivuilla.

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet