Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Asukaskysely: Seudun asukkaat suosisivat busseja henkilöautoilun kustannuksella

Oulun joukkoliikenteen teettämän asukaskyselyn mukaan Oulun seudun asukkaat olisivat valmiita suosimaan busseja ja vähentämään henkilöautojen etuuksia. Busseille annettavia etuja voisivat olla esimerkiksi omat kaistat ja paremmat oikeudet liikennevaloissa. Seudun asukkaat haluaisivat nähdä liikenteessä enemmän sähkö- ja biokaasubusseja sekä antaa joukkoliikenteelle lisää verotukea.

Seudun asukkaat ottaisivat kyselyn mukaan useammin bussikyydin, mikäli lippujen hinnat alenisivat reilusti, esimerkiksi 20 prosenttia. Myös matkojen nopeuttaminen ja nykyisten linjojen vuorovälien tihentäminen saisivat harkitsemaan bussia auton sijaan. Myös maksamisen helpottaminen kannustaisi joukkoliikenteen käyttöön. Täysin autotonta elämää harkitsevat useimmiten ne, jotka asuvat keskustan alueella. Keskustassa asuvilla on myös vähiten ajokortteja.

Kyselyn perusteella kuntalaiset ovat tyytyväisiä bussien ja pysäkkien laatuun.

Kysely oli avoinna kesäaikaan, ja vastauksia saatiin noin 1 400. Vastaajien keski-ikä oli 39 vuotta. Kyselyn tietoja tullaan hyödyntämään valmistelussa olevaan seudulliseen joukkoliikennestrategiaan.

 

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet