Työsuhdematkalippu

Työsuhdematkalippu on työnantajan osittain tai kokonaan työntekijälleen maksama joukkoliikenteen lippu, joka sopii säännölliseen matkustamiseen.

Työsuhdematkalippu ostetaan Oulu10:stä (Torikatu 10, Lempiniementie 2, Kiiminki tai Jokelantie 1, Haukipudas).

Työsuhdematkalippu työnantajalle

Työsuhdematkalippu on työnantajan osittain tai kokonaan työntekijälleen maksama joukkoliikenteen lippu. Työsuhdematkalippuna voidaan tarjota toistuvaan matkustamiseen sopivia lipputuotteita. 

Työsuhdematkalipun hinta koostuu työnantajan tukiosuudesta ja työntekijän maksamasta osuudesta. Työsuhdematkalippu on työntekijälle veroton etu 300 euroon asti ja 750 euroa ylittävältä osalta 3 400 euroon asti. Työnantaja voi vähentää hankintakulut tuloverotuksessa. (Verohallinto)

 

 

 Työnantaja

 Työntekijä

 Alle 300  €

 Ei palkan sivukuluja
 Kulujen vähennys  verotuksessa

 Veroton etu

 300-750  €

 Palkan sivukulut
 Kulujen vähennys  verotuksessa

 Vero oman veroprosentin  mukaan

 yli 750-3400 €

 Ei palkan sivukuluja
 Kulujen vähennys  verotuksessa

 Veroton etu

 

Oulun joukkoliikenteen työmatkaseteli

Työmatkaseteli on näppärä tapa toteuttaa työsuhdematkalippu. Työmatkaseteli toimii vastaavalla tavalla kuin lounassetelit. Työnantaja ostaa setelit Oulun kaupungilta ja jakaa ne työntekijöilleen. Työntekijä voi käyttää seteleitä matkakortille ladattavien kausi- ja arvolippujen hankintaan.

Työmatkaseteleitä myydään kymmenen kappaleen kerrannaisina (à 10 euroa). Voit tehdä tilaukset oheisella tilauslomakkeella, joka lähetetään osoitteeseen tilaukset.joukkoliikenne@ouka.fi. Työmatkasetelit toimitetaan postitse kirjattuna kirjeenä.

Työmatkasetelin tilauslomake (.xlsx)

Työmatkasetelien käyttäminen

Työmatkasetelillä voit maksaa Waltti-kortille tehtäviä kausilippujen ja arvolippujen latauksia Oulu10 -palvelupisteessä. Seteliin on kirjoitettava työntekijän nimi ja lippua ladattaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus. 

 

Tee laskutussopimus!

Työsuhdematkalippu on mahdollista toteuttaa myös laskutussopimuksena, jolloin työnantajana voit valita haluamasi lipputuotteet työsuhdematkalipuksi sekä määrittää itse tukiosuuden suuruuden. Työsuhdematkalipuksi voi valita joko kausilipun (30 vrk tai 90 vrk) tai arvolipun halutulla arvolla.

Yritykseltä kuukausittain laskutettava osuus on työnantajan päätöksen mukaan joko euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Työntekijä maksaa oman osuutensa lipun hinnasta sitä ladatessaan (esim. 75 % hinnasta) ja työnantajaa laskutetaan omasta tukiosuudestaan (esim. 25 % hinnasta). Työnantajan tukiosuudeksi voi valita myös 100 %, mikäli yritys maksaa lipun kokonaisuudessaan tai pidättää työntekijän maksuosuuden palkasta.

Waltti laskutussopimus (.pdf) 

Työnantaja luovuttaa työntekijälle maksusitoumuksen, jolla työntekijä todistaa työsuhdematkalipun osto-oikeuden myyntipisteessä. 

Maksusitoumuksen käyttäminen

Maksusitoumuksella voit maksaa Waltti-kortille tehtäviä kausilippujen tai arvolippujen latauksia Oulu10 -palvelupisteessä. Maksusitoumuksessa määritellään ostettavissa olevat lippuvaihtoehdot sekä työntekijän maksuosuus. Lippua ladattaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus. 

 

Lisätietoja työsuhdematkalipuista

Voit soittaa meille numeroon 040 485 3161 tai lähettää viestin osoitteeseen tilaukset.joukkoliikenne@ouka.fi. Vastaamme viestiisi muutaman arkipäivän kuluessa.

Työsuhdematkalippu työntekijälle

Työnantajasi voi tarjota työsuhdematkalipun työmatkasetelinä tai maksusitoumuksella. Sitä vastaan voit ostaa työsuhdematkalipun ja sen lisälataukset Oulu10-palvelupisteestä (Torikatu 10, Lempiniementie 2, Kiiminki tai Jokelantie 1, Haukipudas).

 

Työsuhdematkalippu maksusitoumuksella

Työsuhdematkalippu on työnantajan osittain tai kokonaan maksama joukkoliikenteen lippu. Työnantaja luovuttaa sinulle maksusitoumuksen, jolla voit todistaa työsuhdematkalipun osto-oikeuden ja maksaa matkakortille tehtäviä kausi- tai arvolippujen latauksia Oulu10:ssä. Maksusitoumuksessa määritellään ostettavissa olevat lippuvaihtoehdot sekä maksuosuutesi. Lippua ladattaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus.

  • Lippu ladataan henkilökohtaiselle matkakortille. Maksat itse matkakorttimaksun (3 €), joten kortti on sinun nimissäsi ja omaisuuttasi, ei työnantajan.
  • Työnantajasi päättää tarjoamastaan lippuvalikoimasta ja lippujen tukiosuuksista.
  • Työsuhdematkalippu on ensisijaisesti tarkoitettu kotisi ja työpaikkasi välisille matkoille, mutta voit maksaa sillä myös vapaa-ajan matkoja.
  • Työsuhdematkalippu on aina henkilökohtainen, et siis saa lainata matkakorttiasi edes perheenjäsenillesi.
  • Työnantajasi ilmoittaa käyttämäsi etuudet verottajalle.
  • Työnantajalle ei luovuteta matkustamiseesi liittyvää tietoa.

 

Työmatkaseteli

Työnantajan ostamien setelien arvo on 10 € kappale. Seteleillä voit ostaa henkilökohtaiselle Waltti-matkakortille kausituotteen tai arvoa. Henkilöllisyys on pyydettäessä todistettava.

Voit käyttää setelit lippuostoksiin Oulu10:ssä.

 

Lisätietoja työsuhdematkalipuista

Lisätietoja voi kysyä Oulun joukkoliikenteen asiakaspalvelusta.

Puhelinnumeromme on 08 5584 0400. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9-15:30 (kesällä klo 9-14:30).

www.oulunjoukkoliikenne.fi/palautteet 

Aikataulut Liput ja hinnat
Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Nettikauppu Mobiililippu
Waltti-kauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas Löytätavarat
Reittiopas Löytötavarat