Työsuhdematkalippu

 

Viisas työsuhde-etu Oulu10:stä

Työsuhdematkalippu on työnantajan osittain tai kokonaan työntekijälleen maksama joukkoliikenteen lippu, joka sopii säännölliseen matkustamiseen. Tuotteena voi olla kausilippu tai arvolippu.

Työsuhdematkalippu ladataan henkilökohtaiselle Waltti-kortille. Työntekijä maksaa itse Waltti-korttipohjan (3,30 €), joten kortti on työntekijän nimissä ja omaisuutta. Samalla kortilla ei saa olla muita lipputuotteita.

Työsuhdematkalippu ostetaan Oulu10-palvelupisteestä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus sekä työnantajalta saamasi työmatkasetelit tai maksusitoumus.

Työsuhdematkalipun hinta koostuu työnantajan tukiosuudesta ja työntekijän maksamasta osuudesta. Työsuhdematkalippu on työntekijälle veroton etu 3 400 euroon asti. Lue lisää Verohallinnon sivuilta.

 

Oulun joukkoliikenteen työmatkaseteli

Työmatkaseteli toimii vastaavalla tavalla kuin lounassetelit. Työnantajan ostamien setelien arvo on 10 € kappale. Työnantaja ostaa setelit Oulun kaupungilta ja jakaa ne työntekijöilleen.

Työmatkaseteleitä myydään kymmenen kappaleen kerrannaisina (à 10 euroa). Työnantaja voi tehdä tilaukset oheisella tilauslomakkeella, joka lähetetään osoitteeseen tilaukset.joukkoliikenne@ouka.fi. Työmatkasetelit toimitetaan postitse kirjattuna kirjeenä. Seteliin on kirjoitettava työntekijän nimi ja ostohetkellä on todistettava henkilöllisyys.

Työmatkasetelin tilauslomake (.xlsx)

 

Maksusitoumus ja laskutussopimus

Työsuhdematkalippu on mahdollista toteuttaa myös laskutussopimuksena, jolloin työnantajana voi valita haluamansa lipputuotteet työsuhdematkalipuksi sekä määrittää tukiosuuden suuruuden. Työnantajalta kuukausittain laskutettava osuus on työnantajan päätöksen mukaan joko euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin.

Työntekijä maksaa oman osuutensa lipun hinnasta sitä ladatessa ja työnantajaa laskutetaan omasta tukiosuudesta. Työnantajan tukiosuus voi olla myös 100 %, mikäli yritys maksaa lipun kokonaisuudessaan tai pidättää työntekijän maksuosuuden palkasta.

Waltti laskutussopimus (.pdf) 

Työnantaja luovuttaa työntekijälle maksusitoumuksen, jolla työntekijä todistaa työsuhdematkalipun osto-oikeuden ja maksaa Waltti-kortille ladattavan lipun Oulu10:ssä. Maksusitoumuksessa määritellään ostettavissa olevat lippuvaihtoehdot sekä työntekijän maksuosuus. Ostohetkellä on todistettava henkilöllisyys.

 

Lisätietoja

Laskutus- ja sopimusasioissa (työnantajat) voit soittaa meille numeroon 050 466 7295 tai lähettää viestin osoitteeseen tilaukset.joukkoliikenne@ouka.fi. Vastaamme viestiisi muutaman arkipäivän kuluessa.

Matkustukseen ja lipun ostamiseen liittyviä lisätietoja voit kysyä Oulun joukkoliikenteen asiakaspalvelusta numerosta 08 5584 0400. Asiakaspalvelu on avoinna ma-to klo 8-18 ja pe 8-16. Tavoitat asiakaspalvelun myös sähköisen lomakkeen kautta.

 

Aikataulut Liput ja hinnat
Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Waltti-nettikauppa Mobiililippu
Waltti-kauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas Löytötavarat
Reittiopas Löytötavarat