Hyödynnä kestävä ja arkea helpottava työsuhde-etu

Oulun seudun liikenne huolehtii työmatkalaisista. Työnantaja voi nyt tukea työntekijöitään työsuhdematkalipulla – tee arjestasi huolettomampaa ja säästä siirtymällä kestävämpään liikkumiseen.

Työsuhdematkalippu on työnantajan osittain tai kokonaan työntekijälleen maksama joukkoliikenteen lippu, joka sopii säännölliseen matkustamiseen. Lipuksesi voit valita kausilipun tai arvolipun.

Mies nousee bussiin syksyllä.

Näin hankit työnantajasi sinulle myöntämän työsuhdematkalipun

Työsuhdematkalippu ladataan henkilökohtaiselle matkakortille. Työntekijä maksaa korttipohjan itse, joten kortti on sinun nimissä ja omaisuutta.

Voit hankkia työsuhdematkalipun Oulu10-palvelupisteestä. Tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen ja työnantajalta saamasi työmatkasetelit tai ostoluvan.

Saat lisätietoja työsuhdematkalipuista Oulun seudun liikenteen asiakaspalvelusta. Yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät sivun alatunnisteesta.

Työsuhdematkalipun hinta

Työsuhdematkalipun hinta koostuu työnantajan tukiosuudesta ja työntekijän maksamasta osuudesta. Työsuhdematkalippu on työntekijälle veroton etu 3 400 euroon asti vuodessa. Työnantaja voi vähentää hankintakulut tuloverotuksessa. Lue lisää verohallinnon sivuilta.

Näin otat työsuhdematkaetuuden käyttöön työntekijöillesi

OSL tarjoaa yrityksille erilaisia vaihtoehtoja henkilökunnan työmatkaetuuden hankintaan joukkoliikenteessä. Vaihtoehtoina ovat työmatkasetelit ja laskutussopimus. Laskutussopimuksella voi myös ostaa lippuja yrityksen yhteiseen käyttöön. Monipuoliset lipputuotteet tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja.

Työsuhdematkalipun voi toteuttaa laskutussopimuksella, jolloin työnantaja voi valita haluamansa lipputuotteet työsuhdematkalipuksi ja määrittää tukiosuuden suuruuden. Työntekijä maksaa oman osuutensa lipun hinnasta sitä ladatessaan. Työnantajan tukiosuus voi olla myös 100 %, mikäli yritys maksaa lipun kokonaisuudessaan tai pidättää työntekijän osuuden palkasta.

Laskutamme työnantajalta hänen osuutensa kuukausittain. Työnantajan maksama osuus voi olla joko euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin.

Työmatkaseteli toimii vastaavalla tavalla kuin lounassetelit. Toimitamme työmatkaseteleitä kymmenen kappaleen nipuissa. Yhden setelin arvo on 10 euroa. Seteli on voimassa yhden kalenterivuoden.

Laskutussopimuksella voi ostaa bussilippuja myös yrityksen yhteiseen käyttöön. Sopimuslomakkeen voi ladata asiakaspalvelu-osiosta.

Kun laskutussopimus on tehty, OSL lähettää yritykselle matkaseteleitä tai ostoluvan. Työnantaja määrittelee ostolupaan ostettavissa olevat matkaetuudet sekä työntekijän maksuosuuden.

Lisätietoja yrityksille laskutussopimuksesta saa numerosta 050 466 7295 (ma-pe 8–16) ja sähköpostitse tilaukset.joukkoliikenne@ouka.fi. Vastaamme viesteihin muutaman arkipäivän kuluessa.

Mies selaa tablettitietokonetta bussissa.

Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Waltti-kauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas Löytötavarat