Pysäkkimuutokset Torikadulla 8.8.2019 alkaen

Oulun keskustassa otetaan käyttöön uusi bussipysäkki torstaina 8.8.2019. Pysäkin nimi on Pekuri E ja se rakennetaan osoitteeseen Torikatu 22. Löydät uuden pysäkin Torikadulta, Kauppurienkadun risteyksen ja kauppakortteli Pekurin läheisyydestä. 

Uuden pysäkin ansiosta Torikadulla on käytössä 8.8. alkaen kaksi pääpysäkkiparia: Kaupungintalon ja Pekurin pysäkit. Torikatua liikennöivät Oulun joukkoliikenteen bussit pysähtyvät Kaupungintalon tai Pekurin pysäkeillä, eivät molemmilla.

Muutoksen tavoitteena on helpottaa Torikadun pysäkkien ruuhkaisuutta ja siten sujuvoittaa bussien liikennöintiä ja parantaa aikataulussa pysymistä.

Kartta Torikadulla olevien Kaupungintalon ja Pekurin bussipysäkkien sijainnista.

 

Bussit eivät pysähdy molemmilla Torikadun pääpysäkeillä

Asiakkaan näkökulmasta merkittävin muutos on se, että torstaista 8.8. alkaen linjat ovat jaettu pysähtymään joko Kaupungintalon tai Pekurin pysäkeillä.

Olethan siis tarkkana, sillä Torikatua liikennöivät bussit eivät jatkossa pysähdy molemmilla Torikadun pääpysäkeillä. Tästä listasta ja oheisesta kartasta voit tarkistaa, kummalla pysäkillä bussisi pysähtyy:

  • Linjat 1-17 pysähtyvät vain pysäkeillä Kaupungintalo E ja Kaupungintalo P
  • Linjat 20-57 pysähtyvät vain pysäkeillä Pekuri E ja Pekuri P
  • Cityliikenne pysähtyy pysäkillä Kaupungintalo E

Cityliikenteen reitti ja pysäkkien sijainnit eivät muutu, vaan ainoastaan pysäkin nimi vaihtuu. Cityliikenteen pysäkkiopastetauluissa lukee vielä Toripakan pysäkin nimi. Päivitämme opastetaulujen tiedot myöhemmin muiden muutosten yhteydessä.

Tutustu talvikauden 2019-2020 reittikarttaan (pdf). Muutos ei siis vaikuta linjoihin, jotka liikennöivät vain Franzenin ja Kuvernöörin pysäkeiltä.

 

Pysäkkien nimet muuttuvat

Kuten jo varmasti huomasit, Toripakka-pysäkkinimet jäävät historiaan. Alla olevassa taulukossa on kerrottu, miten Torikadun bussipysäkkien nimet muuttuvat (pysäkin numero suluissa).

Pysäkin nimi toimii linkkinä, josta pääset tarkastelemaan pysäkkikohtaista aikataulua (pdf). 

Pysäkin nimi 7.8. saakka Pysäkin nimi 8.8. alkaen
Kaupungintalo (2016) Kaupungintalo P (2016)
Toripakka E (2087) Kaupungintalo E (2087)
Toripakka P (2101) Pekuri P (2101)
  Pekuri E (3429)

 

 

 

 

 

Aikataulujen päivitys pysäkeille ja palveluihin

Kaupungintalon ja Pekurin pysäkeille viedään keskiviikkona 7.8. talviaikataulukauden pysäkkikohtaiset aikataulut. Talviaikataulut ovat voimassa 8.8.2019-31.5.2020. Pysäkkien linjakilvet päivitetään torstaiaamuun 8.8. klo 7 mennessä.   

Reitti- ja aikatauluhakupalveluissa voi olla puutteellisia tietoja, kun alkavan talvikauden aikatauluaineisto ja muuttuneet pysäkkinimet päivitetään palveluihin. Puutteet ilmenevät niin, että kauden vaihtuessa järjestelmistä ei heti löydy uusien Kaupungintalon ja Pekurin pysäkkien aikatauluja.

Tiedot näkyvät aikatauluhaussamme oikein heti, mutta muihin palveluihin tiedot voivat päivittyä viiveellä. 

Oulun joukkoliikenteen oppaat ovat avustamassa oikean pysäkin löytämisessä 8.8.-16.8. välisenä aikana Kaupungintalon ja Pekurin pysäkeillä. Tunnistat oppaamme huomioliiveistä. 

 

Lisätiedot ja palautteet

Oulun joukkoliikenteen asiakaspalvelu palvelee numerossa 08 5584 0400 arkisin klo 9-15:30 (kesällä 3.6.-7.8. klo 9-14:30). oulunjoukkoliikenne.fi/asiakaspalvelu

Reittiopas: oulunliikenne.fi

Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Waltti-kauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas Löytötavarat
   

Miten luen pysäkkiaikatauluja?

Ohje, miten pysäkeillä olevaa aikataulua luetaan.