Toiminta- ja tilausohjeet

Palveluliikenne on osa yleistä joukkoliikennettä ja siinä on erityisesti otettu huomioon ikääntyvien ja toimintaesteisten henkilöiden tarpeet.

Tilaukset tehdään linjoille 1-7 ja Kiimingin palveluliikenteeseen Matkapalvelukeskuksen puhelinnumerosta 08 5584 4015 (soittajan oman operaattorin mukainen hinta). Keskus on avoinna arkisin klo 7-17. 

  • Haukiputaan tiimitaksi tilataan numerosta 0600 300 (maksullinen palvelunumero) 
  • Ylikiimingin palveluliikenne numerosta 044 721 9169 
  • Yli-Iin numerosta 0400 648 556

Matkan varmistamiseksi tilaus kannattaa tehdä etukäteen, vaikka jo muutama päivä ennen matkaa, mutta vielä ennen auton lähtöäkin ehtii. Paluukyydin voi tilata samalla kertaa. Matkaa tilattaessa on ilmoitettava nimi, lähtöpaikan osoite sekä matkan päätepiste. Kerro, jos sinulla on mukana liikkumisapuvälineitä tai avustaja. 

Palveluliikenne on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksiliikenteen välimuoto ja liikennöinti toimii läheltä lähelle periaatteella.

Palveluliikenteen tavoitteena on lisätä esteettömiä kulkumahdollisuuksia ja parantaa kuljetuspalveluja. Palveluliikenne on julkista, väljästi aikataulutettua yleistä joukkoliikennettä.

Sotiemme veteraaneille ja miinanraivaajille, joilla on matkoihin oikeuttava kortti, sekä pyörätuoliasiakkaille ja hänen avustajalleen matka on maksuton. Palveluliikenteessä käyvät myös kaikki kaupungin joukkoliikenteen lipputuotteet (ns. repäisyliput eivät käy).

Palveluliikenteessä asiakas voi matkustaa maksamalla muun yleisen joukkoliikenteen mukaisen maksun, tai matkustaa vammaispalvelumatkana, jolloin kuljetuspalvelumatkoista menee yksi matka ja saattajan matka on maksuton.

Oulun Matkapalvelukeskus

Kanta-Oulun ja Kiimingin palveluliikenteen matkat tilataan Oulun matkapalvelukeskuksesta. Tilaus ohjataan asiakkaalle sopivaan kulkuneuvoon.

Ylikiimingissä matkat tilataan suoraan auton numerosta ja Haukiputaalla tiimitaksin palvelunumerosta.

Matkapalvelukeskus toteuttaa kuljetuksia matalalattiabusseilla. Kuljettajat ovat palvelualttiita ja avustavat tarvittaessa kyytiin nousemisessa. Autoissa on tilaa pyörätuoleille ja muille apuvälineille.

Asiakasmaksut

Aikuinen, yhden vyöhykkeen sisällä  3,30 €
Vammaispalvelumatkat työ ja opiskelu  1,60 €
7-16-vuotiaat  1,70 €
Pyörätuolimatkustaja ja saattaja

 maksuton

Veteraanit ja miinanraivaajat  maksuton      
Muut matkat

 Oulun Joukko­liikenteen 
 vyöhyke­hinnasto

Arvolipulla matkan hinta on 2,05 € (Waltti-kortti).