Tietoa matkustajille

< Takaisin

Toisen asteen opinnot syksyllä 2023 aloittavalle opiskelijalle ohje koulumatkatuen hakemiseen

Jos koulumatkasi on pitkä, voit saada Kelalta koulumatkatukea. Katso lisätietoja Kelan sivuilta: www.kela.fi/koulumatkatuki.

Etene asiassa näin:

  1. Hanki henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai oma mobiilivarmenne.
  2. Tilaa ennakkoon ilmainen Waltti-matkakortti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai omalla mobiilivarmenteellasi tunnistautuneena verkkokaupasta: kauppa.waltti.fi. Kortti toimitetaan sinulle ilmaiseksi kotiin kahden viikon kuluessa tilauksesta. (Ohjeet kortin tilaamiseen). Jos koulun alkuun on jäljellä alle kaksi viikkoa, eikä sinulla ole matkakorttia, käy ostamassa matkakortti Oulu10-palvelupisteestä. Palvelupisteestä ostetusta kortista peritään maksu. Katso pisteiden yhteystiedot ja aukioloajat Oulun kaupungin sivuilta.
  3. Hae koulumatkatukea OmaKelassa.
  4. Kun Kela on myöntänyt tuen ja kun sinulla on matkakortti kotona, voit ladata Kelan tukeman bussilipun verkkokaupasta (aikaisintaan 18.7.2023): kauppa.waltti.fi.
    Huom. Lippua ei voi ladata ennen kuin tilaamasi matkakortti on saapunut kotiin. Ota lippu käyttöön vasta ensimmäisenä koulupäivänä, sillä muuten sinulle ei jää matkustusoikeutta kaikille ensimmäisen opiskelujakson koulupäiville.

Katso lisätietoja: osl.fi > Liput ja hinnasto > Kelan koulumatkatuki toiseen asteen opiskelijalle.

Jakolinkki

Katso myös uutiset