Tietoa matkustajille

< Takaisin

Tervetuloa käyttämään Oulun seudun liikennettä

Oulun joukkoliikenne on nyt Oulun seudun liikenne. Uudistuksessa nimen lisäksi muuttuu myös muun muassa bussien, eli Onnikoiden, ulkonäkö. Uusi brändi alkaa näkyä joukkoliikenteessä vaiheittain.

Oulun joukkoliikenne aloitti brändiuudistuksen keväällä 2022. Uudistuksen myötä koko organisaation nimi muuttuu Oulun seudun liikenteeksi ja linja-autot ovat nyt Onnikoita.

Keväällä tehdyn asiakas- ja kuljettajakyselyn vastauksissa valtaosa toivoi Onnikka-nimeä käyttöön. Myös organisaation nimi on poimittu kyselyn vastauksista. Vastausten perusteella asiakkaille tärkeintä brändiuudistuksessa oli saada selkeämpi ja helppokäyttöisempi joukkoliikenne, ja siihen pyrimme kehitystyössä vastaamaan nyt ja tulevaisuudessa.

Brändiuudistuksen tavoitteena oli muodostaa uusi, seudullinen brändi, sillä joukkoliikenteen toimialueeseen kuuluu Oulun lisäksi kuusi seutukuntaa: Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos ja Tyrnävä. Haluamme osoittaa, että joukkoliikenne on kaikille, ja kannustaa kaikkia seudun liikkujia käyttämään sen palveluita. Toive on, että koko seudun asukkaat innostuvat käyttämään joukkoliikenteen palveluja aiempaa runsaammin.

Uudistus etenee vaiheittain

Brändiuudistus tulee näkymään käyttäjille ja katukuvassa vaiheittain seuraavien kahden vuoden aikana. Ensimmäisenä muuttuvat digitaaliset aineistot, kuten verkkosivut ja pysäkkien diginäytöt. Uudennäköiset Onnikat saadaan liikenteeseen kesäkaudelle 2023. Tutustu alla olevassa dokumentissa uuteen brändiin ja katso, millä aikataululla uudistukset etenevät.

Tahtotilamme on toteuttaa jatkossa Oulun seudun liikenteen palvelut asukkaille ja kuljettajille helpolla, sujuvalla ja fiksulla tavalla.

Tutustu vaiheisiin

Jakolinkki

Katso myös uutiset