Tietoa matkustajille

< Takaisin

Oulun joukkoliikenne uudistuu ja muuttaa nimensä

Brändinsä uudistava Oulun joukkoliikenne on nyt Oulun seudun liikenne. Uudistuksessa nimen lisäksi muuttuu myös muun muassa bussien, eli Onnikoiden, ulkonäkö. Muutokset näkyvät joukkoliikenteessä vaiheittain.

Oulun joukkoliikenne aloitti brändiuudistuksen keväällä 2022. Uudistuksen myötä koko organisaation nimi muuttuu Oulun seudun liikenteeksi ja linja-autot ovat nyt Onnikoita. Citybusseista tulee Lähibusseja ja niiden ulkoasu muuttuu yhtenäiseksi Onnikoiden kanssa. Näiden valintojen taustalla on kevään aikana tehdyt asiakas- ja kuljettajakyselyt sekä sidosryhmien kanssa tehty kehitystyö.

‘’Valtaosa kyselyihin vastanneista toivoi Onnikka-nimeä busseille. Sekä asukkaiden että kuljettajien mielestä joukkoliikenteen käytettävyyden kannalta keskeistä on reittien ja aikataulujen toimivuus’’,  joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho kertoo.

Brändiuudistuksen tavoitteena oli muodostaa uusi, seudullinen brändi, sillä joukkoliikenteen toimialue koostuu yhteensä seitsemästä seutukunnasta: Oulusta, Iistä, Kempeleestä, Limingasta, Lumijoesta, Muhoksesta ja Tyrnävästä. Pyrkimyksenä uudistuksessa oli myös selkeyttää brändiä ja sen myötä toimintoja, jotta yhä useampi saataisiin paikallisen joukkoliikenteen käyttäjäksi.

Uudistus etenee vaiheittain

Brändiuudistus tulee näkymään käyttäjille ja katukuvassa vaiheittain seuraavien kahden vuoden aikana. Ensimmäisenä uusi brändi näkyy pääasiassa digitaalisissa aineistoissa, kuten verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja pysäkkien diginäytöissä. Ensimmäiset uudennäköiset Onnikat tulevat liikenteeseen kesällä 2023.

‘’Oulun seudun liikenteen verkkosivut uudistetaan ja lisäksi mobiilisovelluksemme uudistuu käyttäjäystävällisempään muotoon. Haluamme toteuttaa Oulun seudun liikenteen palvelut asukkaille ja kuljettajille helpolla, sujuvalla ja fiksulla tavalla’’, Helena Väliaho summaa.

Lapsia bussissa ja teksti tervetuloa Onnikkaan.

Jakolinkki

Katso myös uutiset