Tietoa matkustajille

< Takaisin

Linjalla 15 voi maksaa matkan lähimaksulla

Linjalla 15 Nallikari – Mäntylä on aloitettu lähimaksun käytön kokeilu. Elokuussa kaikilla linjoilla lukuun ottamatta Utajärven ja Hailuodon linjoja voi maksaa lähimaksulla.

Maksuvälineet

Voit maksaa bussimatkan lähimaksuominaisuudella varustetulla Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -maksukortilla.

Lähimaksu onnistuu myös mobiililaitteella, jos olet asentanut siihen maksusovelluksen Google Pay tai Apple Pay ja lisännyt sovellukseen maksukorttisi tiedot.

Lähimaksu linjalla 15 pilotin aikana: Paina lippulaitteesta lähimaksua

  1. Valitse vyöhyke A
  2. Käytä maksukorttia tai mobiililaitetta etälukijassa

Matkalippu on voimassa 90 min. linjalla 15.

Lähimaksun hinnat ja käyttö pilotin aikana

Kertamaksun hinta on 2,05 €. Pilotoinnin aikana lähimaksulla ostamasi matka on voimassa 90 minuuttia vain linjalla 15.

Jos teet saman päivän aikana useamman matkan linjalla 15 ja maksat joka kerta lähimaksulla, etälukija tunnistaa maksuvälineesi ja kerryttää maksukattoa.

Maksukatto tarkoittaa, että järjestelmä laskee automaattisesti päivän aikana tekemäsi matkat, ja sinulta veloitetaan enintään matkustusvyöhykkeen maksukaton arvo.

Linja 15 kulkee A-vyöhykkeellä, jonka maksukatto on 7,20 €. Maksukatto ei sisällä yölisää.

Maksukaton kerryttämisen edellytys on, että maksat kaikki saman päivän aikana tekemäsi matkat samalla maksukortilla tai mobiililaitteella lähimaksua käyttäen.

Lähimaksu on helppo ja edullinen vaihtoehto satunnaiseen matkustamiseen

Maksukaton ansiosta teet päivässä niin monta matkaa kuin haluat kiinteään hintaan. Bussilippu on mukana aina, kun mukana on maksukortti tai mobiililompakko!

Voit tarkistaa maksutapahtumat asiakasportaalista

Lähimaksusta ei saa kuittia tai lippua. Voit tarkista maksutapahtumat Oulun joukkoliikenteen asiakasportaalista.

Asiakasportaaliin ei tarvitse luoda tunnuksia, vaan voit kirjautua sinne maksukorttisi numerolla. Portaalista voi tarvittaessa tulostaa kuitin.

Lähimaksu käy vain omien matkojen maksamiseen

Toistaiseksi lähimaksulla voi maksaa vain omia matkoja, eli et voi maksaa lähimaksulla ystävän tai perheenjäsenen matkaa.

Elokuussa lähimaksu käyttöön kaikilla linjoilla

Lähimaksu otetaan käyttöön kaikilla Oulun seudun joukkoliikenteen linjoilla elokuussa 2021 kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Linjoilla 49 Oulu-Utajärvi ja 59 Oulu-Hailuoto ei voi maksaa lähimaksulla.

Jakolinkki

Katso myös uutiset