Tietoa matkustajille

< Takaisin

Lastenvaunut ja lapset

Vaunujen kanssa matkustavan on matkan aikana lukittava vaunujen rattaat sekä pidettävä kiinni vaunuista.

Voit matkustaa lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa ilmaiseksi vain vyöhykkeen A sisäisillä matkoilla sekä vyöhykkeen B sisäisillä matkoilla. A ja B vyöhykkeen ylittäville matkoille pitää ostaa lippu. Kaikilla muilla vyöhykkeillä lastenvaunujen kanssa matkustava maksaa oman matkansa. Maksuttomat lastenvaunumatkat perustuvat Oulun seudun joukkoliikenteen toimialueeseen kuuluvien kuntien itsenäisiin päätöksiin.

Pitkien lastenvaunumatkojen maksuttomuus saattaisi myös johtaa lastenvaunuille varattujen tilojen ruuhkautumiseen. Kuljettajalla on oikeus olla ottamatta kyytiin lastenvaunujen kanssa matkustavaa, mikäli vaunuja ei voida suuren matkustajamäärän takia sijoittaa turvallisesti niille varattuun paikkaan.

Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi saattajan kanssa (rajoitus: enintään neljä lasta/saattaja). Tämän lukumäärän ylittävistä lapsista peritään lapsen kertamaksu vyöhykevalinnan mukaisesti. Saattaja maksaa oman matkansa. Lasten määrään lasketaan myös vaunuissa oleva lapsi.

Kantoliinassa tai rintarepussa olevan lapsen kanssa matkustava maksaa oman matkansa. Lapsi on turvallisesti sylissä tai sidottuna kehoon, ja bussiin noustaan tässä tapauksessa etuovesta, jolloin vanhempi voi samalla suorittaa maksamisen ennen istumaan menemistä. Lasta ei näin ollen tarvitse jättää maksamisen vuoksi yksin.

Rattaiden tai vaunujen kanssa noustaan sisään keskiovesta. Lastenvaunuja kuljettava aikuinen voi matkustaa määrätyillä alueilla maksutta, jotta lasta ei tarvitse jättää yksin vaunuihin tai rattaisiin matkalipun maksamisen ajaksi.

Poikkeuksia linjoilla 49 ja 59

Linjalla 59 lastenvaunujen kanssa matkustavan tulee ostaa oma matkalippu ja maksaa lastenvaunuista 3,30 euron kuljetusmaksu. Linjalla 49 liikennöitsijä määrittelee matkustusehdot ja hinnat.

Jakolinkki

Katso myös uutiset