Oulun joukkoliikenteen tiedotteet

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 12.2.2021 – mahdollinen altistuminen bussissa 23K Martinniemessä 9.2. ja 10.2.

Kuva maskista.

 

 

Tänään on ilmennyt mahdollinen altistuminen koronavirukselle bussissa 23K Martinniemessä tiistaina 9.2. klo 12.30-13 ja keskiviikkona 10.2. klo 13.30-14. Molempina päivinä mahdollinen bussialtistuminen on tapahtunut suunnassa Martinniemestä Halosenniemeen. Kyseisillä bussivuoroilla olleita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testiin herkästi.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 12.2.2021 on Oulussa todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartuntalähteet ovat tuntemattomia kahdessa tapauksessa ja muita tiedossa olevia tartuntalähteitä kahdessa tapauksessa.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään asetettu 58 henkilöä, karanteeniin asettaminen on vielä osin kesken.

Tänään on tullut ilmi joukkoaltistuminen, joka on tapahtunut 9.-10.2. Martinniemen alakoulussa sekä samalla koululla seurakunnan salibandykerhossa 10.2. klo 16-17. Koulussa altistuneisiin on oltu yhteydessä, salibandykerholaisia on pyydetty ilmoittautumaan koululle.

On ilmennyt myös toinen mahdollinen altistuminen, joka on voinut tapahtua bussissa 23K Martinniemessä tiistaina 9.2. klo 12.30-13 ja keskiviikkona 10.2. klo 13.30-14. Kyseisillä bussivuoroilla olleita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testiin herkästi.

Tartunnat ja altistumiset tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä ilmennyt 22 uutta tartuntaa, mikä on noin kolmanneksen vähemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan.

Karanteeniin on asetettu 146 henkilöä, mikä on noin puolet enemmän kuin viime viikolla vastaavaan aikaan. Tällä viikolla on todettu yksi uusi joukkoaltistuminen.

Epidemiatilanne

Oulussa koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 41,9. Pohjois-Pohjanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 40,9. Molemmat luvut ovat laskussa.

Oulu on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntojen määrä on laskussa.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Tämän viikon aikana on tehty vähemmän koronavirustestejä Oulun kaupungin testauspisteissä kuin edellisellä viikolla.

Aivan lievissäkin oireisssa hakeutuminen koronatestiin on edelleen erittäin tärkeää. Oireista ei voi itse päätellä onko kyse koronasta vai jostain muusta. Aktiivinen testeihin hakeutuminen auttaa pitämään Oulun epidemiatilannetta parempana.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta siellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Rokottaminen

Oulun kaupunki noudattaa koronarokotuksissa valtakunnallista rokotejärjestystä eikä järjestyksestä poiketa.

Oulussa koronarokotteen massarokotukset alkavat asteittain helmikuun aikana niin, että 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokottaminen alkaa lauantaina 20.2.2021. Ajanvaraus 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokotukseen avataan 15.2.2021. Ajantasainen tieto koronarokotuksista 

Sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille alttiiden riskiryhmien rokotukset alkavat Oulussa 22.2. eli viikolla 8. Ensimmäisenä rokotetaan tänä vuonna 65–69 vuotta täyttävät (vuonna 1952–56 syntyneet) henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Rokotusten ajanvaraus alkaa näille riskiryhmään kuuluville 1952–56 syntyneille keskiviikkona 17.2 kello 8. Aikaisemmin ajanvaraus ei ole mahdollista.

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi rokotettaviin kuuluvat he, jotka ovat saaneet tai joilla on jokin seuraavista:

•                 elinsiirto tai kantasolusiirto

•                 aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

•                 vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

•                 vaikea krooninen munuaissairaus

•                 vaikea krooninen keuhkosairaus

•                 lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

•                 Downin oireyhtymä.

 

Tarkemmat tiedot riskiryhmien rokotuksista.

Suositukset

Toisen asteen opetus on palannut lähiopetukseen tällä viikolla. Samoin alle 18-vuotiaitten harrastaminen voi edelleen jatkua. Ensi viikolla arvioidaan Pohjois-Pohjanmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä seuraavia rajoitusten purkamisia, mikäli kehitys on edelleen eri mittareilla mitattuna suotuisaa

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta 

Lisätiedot: terveysjohtaja Jorma Mäkitalo, Oulun kaupunki

Jakolinkki

Katso myös uutiset