Tietoa matkustajille

< Takaisin

1.1.2023 alkaen Lähibussi-palvelu laajenee tuntuvasti ja vyöhykkeen A-city uusi nimi on Lähi-vyöhyke.

1.1.2023 alkaen Lähibussi-linjoja on neljä ja ne kaikki liikennöivät myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Lisättyjä vuoroja on useita kymmeniä. Vuoden alussa liikennöinnin aloittava uusi Lähibussi-linja D ajaa reittiä Kaupungintalo-Kauppatori-Heinäpää-Limingantulli. Linjojen A, B ja C reiteissä on pieniä muutoksia.

Lähibussi A: Keskusta-Myllytulli-Värttö

Reitti muuttuu Myllytullissa: Nahkatehtaankatu-Tulliväylä yhteysväli poistuu ja jatkossa linja ajaa Myllytullin keskuksen läpi reittiä Puusepänkatu-Myllytullinkatu. Reittimuutoksen johdosta osa pysäkeistä poistuu ja käyttöön tulee uudet pysäkit.

Liikennöintiaika pitenee arkena puoli tuntia aamusta. Lauantain liikennöintiaika pitenee kolme tuntia ja sunnuntain kaksi tuntia.

Katso A-linjan reitti ja aikataulut.

Lähibussi B: Keskusta-Raksila-Medipolis

Reitti muuttuu Kontinkankaalla siten, että Medipoliksen päätepysäkiltä lähtevät vuorot kiertävät aina Kiviharjunlenkin. Uimahalli P ja E pysäkit poistuvat käytöstä.

Lähibussin B liikennöinti kasvaa merkittävästi. Linja liikennöi jatkossa myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Arkisin liikennöintiaika pitenee neljä tuntia päivässä.

Katso B-linjan reitti ja aikataulut.

Lähibussi C: Keskusta-Etu-Lyötty-Limingantulli

Reitti kulkee Ilmarinkadun kautta ja uudet pysäkit Ilmarinkatu P ja E otetaan käyttöön. Keskusta-Limingantulli ajosuunta liikennöidään Kallisensuoran ja Tyrnäväntien kautta, eikä linja aja enää Prisman pihaan. Prisman pihassa ollut pysäkki siirtyy rakennuksen toiselle puolelle Tyrnäväntien varteen. Limingantullissa aiemmin käytössä olleita pysäkkejä korvataan uusilla katoksellisilla pysäkeillä (Joutsensilta E, Kallisensuora E, Limingantulli P). Rautatienkatu P pysäkki otetaan käyttöön.

Liikennöintiaika pitenee arkena yhden tunnin aamusta, lauantaina kolme tuntia illasta ja sunnuntaina kaksi tuntia illasta.

Katso C-linjan reitti ja aikataulut.

Lähibussi D: Keskusta-Kauppatori-Heinäpää-Limingantulli

Lähibussi D aloittaa liikennöin 1.1.2023 ja ajaa reittiä Kaupungintalo-Kauppatori-Heinäpää-Limingantulli. Linjalle on rakennettu 18 uutta esteetöntä pysäkkiä.

Katso D-linjan reitti ja aikataulut.

Muutamien pysäkkien nimi muuttuu:

  • Madetojanraitti P ja E uusi nimi on Vislauskuja P ja E
  • Valkealinna uusi nimi on Otto Karhi P
  • Galleria uusi nimi on Otto Karhi E

A-city-vyöhykkeen nimi muuttuu: uusi nimi on Lähi-vyöhyke

A-City-vyöhykkeen nimi muuttuu ja on jatkossa Lähi (L). Kuten tähänkin asti, Lähi-vyöhyke sisältyy A-vyöhykkeen lippuihin ja Lähibusseissa on käytössä samat liput kuin Citybussi-nimen alla kulkeneissa linja-autoissa. Vain vyöhykkeen ja autojen nimi muuttuu. Vyöhykkeen nimi päivitetään reittioppaaseen lähiaikoina.

Lisäksi uusimme keväällä Lähibussien pysäkkimerkit, ja myöhemmin autojen ulkoasu muuttuu samanlaiseksi Oulun seudun liikenteen Onnikoiden kanssa.

Jakolinkki

Katso myös uutiset