Kelan koulumatkatuki toisen asteen opiskelijalle

Voit saada Kelalta tukea koulumatkaasi varten, jos opiskelet päätoimisesti toisen asteen oppilaitoksessa ja jos koulumatkasi on pitkä. Katso Kelan sivuilta tarkemmat tiedot ja ehdot, oletko oikeutettu koulumatkatukeen: www.kela.fi/koulumatkatuki.

Näin haet koulumatkatukea

Kela myöntää koulumatkatukea asuinpaikkasi ja koulusi väliselle matkalle.

Voit hakea lukuvuodelle 2023–2024 koulumatkatukea OmaKelassa. Tarvitset koulumatkatuen hankkimiseen henkilökohtaisen mobiilivarmenteen tai henkilökohtaiset pankkitunnukset. Vanhempasi voivat hakea sinulle Kelalta koulumatkatukea omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteellaan vain jos olet alaikäinen. Katso ohjeet koulumatkatuen hakemiseen Kelan sivuilta.

Osta lippu Waltti-verkkokaupasta, mutta tilaa ensin matkakortti!

Kun Kela on hyväksynyt hakemuksesi, tieto oikeudestasi koulumatkatukeen siirtyy sähköisesti Oulun seudun liikenteen lippuja myyvään verkkokauppaan: kauppa.waltti.fi. Voit ladata Kelan tuella hankittavan bussilipun verkkokaupasta aikaisintaan 18.7.2023. Ota lippu käyttöön vasta ensimmäisenä koulupäivänä. Jos käytät lippua ennen koulun alkua, sinulle ei jää matkustusoikeutta koulupäiville. Näin lataat Kelan tukeman bussilipun matkakor­tillesi.

Jos verkkoasiointi ei ole mahdollinen

Jos sinulla ei ole mobiilivarmennetta tai henkilökohtaisia pankkitunnuksia, voit hakea koulumatkatukea Kelan KM1-lomakkeella. Lähetä hakemus kirjekuoressa Kelalle tai vie se oppilaitoksesi koulusihteerille edelleen Kelalle lähetettäväksi.

Kun Kelalta on tullut myönteinen päätös koulumatkatuesta, voit käydä ostamassa Kelan tukeman bussilipun Oulu10:stä.  Ota mukaan virallinen henkilöllisyystodistus.

Voit ostaa myös matkakorttipohjan Oulu10:stä. Lipunmyynnistä ostetun korttipohjan hinta on 3,30 euroa.

Lipunmyyntipisteiden yhteystiedot ja aukioloajat:

Oulu10 Oulun keskusta

Oulu10 Haukipudas

Oulu10 Kiiminki

Oulu10 Oulunsalo

Oulu10 Ylikiiminki

Oulu10 Yli-Ii

Lisätietoja:

www.kela.fi/koulumatkatuki

Koulumatkatukihakemuksen käsittelyn tilannetta voi tiedustella OmaKelan kautta. Mikäli verkkoasiointi ei ole mahdollinen, lisätietoja saa Kelan opiskelijoiden palvelunumerosta 020 692 209.

Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Waltti-kauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas Löytötavarat