Mobiililipun käyttöohjeet

1. Lataa sovellus täältä. Voit myös ladata sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta hakusanalla "Oulun joukkoliikenne". 

2. Voit halutessasi rekisteröityä sovelluksen käyttäjäksi. Rekisteröitymättä voit ostaa kertalippuja ja yhden vuorokauden lippuja.

3. Valitse haluamasi lipputuote. Mobiilisovelluksessa voit ostaa aikuisten ja lasten kertalippuja ja 1-7 vuorokauden vuorokausilippuja.

4. Valitse matkustusalue. Vyöhykekartan näet klikkaamalla Maksuvyöhykkeet tai Info. Valitsemalla tuotteen, näet siitä lisätietoja. Lopuksi valitse osta. Huomaathan, että lipun voimassaolo alkaa heti ostohetkestä. Lippu tulee olla ostettuna linja-autoon noustessa. 

     

5. Mikäli olet valinnut maksutavan, sovellus kysyy rekisteröinnin yhteydessä valittua IQ PIN-koodia. Mikäli maksutapaa ei ole valittu, voit nyt valita sen. Mikäli et ole rekisteröitynyt, maksutapa on automaattisesti mobiilimaksu, ja osto näkyy seuraavassa puhelinlaskussa. Saat kuitin ostoksistasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, kun olet asetuksissa sallinut kuittien lähettämisen. Voit varmistaa tämän asetuksista.  

6. Maksamisen jälkeen lippusi näyttää tältä. QR-koodin vieressä saattaa olla kuva kuten alla. Sinulla voi olla yhtä aikaa useita lippuja. Eri liput näet selaamalla näyttöä. Näytä lippunäkymä kuljettajalle aina linja-autoon noustessasi. 

7. Näet kaikki ostoksesi Historia-osiosta. Voimassa olevat liput näkyvät vihreällä. Kuljettaja voi pyytää sinua näyttämään historia-näkymää. 

Linkki mobiilisovelluksen lataukseen  Lataa sovellus täältä