Liput opiskelijoille

Lisätietoja lipuista ja niiden käytöstä matkakortti- ja matkustusehdoista.

Kortin ikäryhmämuutokset on tehtävä Oulu10:ssä (Torikatu 10, Lempiniementie 2, Kiiminki tai Jokelantie 1, Haukipudas).

Kelan koulumatkatukilippu

Lipputuote on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, joiden koulumatka yli 10 km. Lipun saamista koskevat ehdot ja ohjeet: Kelan koulumatkatuki. Koulumatkatukihakemusta varten saat ohjeet oppilaitoksen kansliasta.

 

Koulumatkatukilippu käy Oulun joukkoliikenteen järjestämässä liikenteessä. Lippu käy myös linjoilla 48 ja 49 Oulun ja Muhoksen alueella ja linjalla 59 Oulun alueella.

 

  • Hae koulumatkatukea lomakkeella, joita saat oppilaitoksesta, Kelan toimistoista ja Kelan internetsivuilta. Jätä koulumatkatukihakemus täytettynä oppilaitokseen. Oppilaitos tarkistaa ilmoitetut tiedot sekä antaa sinulle ostotodistuksen, josta käy ilmi mm. kuinka monta kertaa olet oikeutettu ostamaan Kelan koulumatkatukilipun sekä ajankohdan jolloin nämä ostot on tehtävä.
  • Osta lukuvuoden ensimmäinen koulumatkatukilippu Oulu10:stä (Torikatu 10, Lempiniementie 2, Kiiminki tai Jokelantie 1, Haukipudas). Koulumatkatukilippua ei voi ostaa Waltti-nettipalvelusta. Kun tulet asioimaan Oulu10:ssä, ota mukaasi allekirjoitettu ja oppilaitoksen leimalla varustettu ostotodistus sekä henkilöllisyystodistus. Henkilöllisyyden voit todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla. Jos olet alle 18-vuotias voit todistaa henkilöllisyytesi myös Kela-kortilla. Huom. mikäli huoltaja tai muu henkilö noutaa koulumatkatukikortin, on mukana oltava sen henkilön henkilöllisyystodistus, jolle koulumatkatukikorttia haetaan. 
  • Maksuosuutesi koulumatkatukilipusta on 43 € ja saat matkustaa rajoituksetta 30 vuorokauden aikana Oulun joukkoliikenteen vuoroissa vyöhykkeillä A-D.
  • Koulumatkatukilippujen lisälatauksia voit ostaa Oulu10:stä, Oulun joukkoliikenteen linja-autoista käteisellä ja Waltti-lippujen lisälatauksia myyviltä R-kioskeilta. Lisälatauksia ei voi tehdä netissä.
  • Samalle Waltti-kortille ei saa ostaa muita joukkoliikenteen lippuja koulumatkatukilipun lisäksi edes loman ajaksi. Opiskelusi päätyttyä käy päivittämässä korttisi tiedot Oulu10:ssä ja sen jälkeen voit ladata kortillesi muita lipputuotteita.

17-24-vuotiaat opiskelijat

Jos olet 17-24-vuotias opiskelija, osta nuoren kausilippu ja/tai aikuisen arvolippu. Sinun ei tarvitse esittää opiskelutodistusta tai täyttää opiskelijalippuhakemusta, vaan henkilöllisyystodistuksesi riittää lipun ostoon. Lipun voit ostaa/ladata myös Waltti-kaupasta.

25 vuotta täyttäneet opiskelijat

Jos olet 25-vuotias tai sitä vanhempi opiskelija ja täytät tarkemmat myöntämisen edellytyksenä olevat kriteerit (edellyttää mm. päätoimista opiskelua), sinulle myydään kausilippu nuorten kausilipun hinnalla.

 

Osta lukuvuoden ensimmäinen lippusi Oulu10:stä (Torikatu 10, Lempiniementie 2, Kiiminki tai Jokelantie 1, Haukipudas). Ostotapahtumaa varten tuo mukanasi huolellisesti täytetty opiskelijalippuhakemus. Alennus on todistettava vuosittain elo-syyskuun aikana oppilaitoksen antamalla todistuksella (esim. opiskelijakortti) Oulu10:n palvelupisteessä. 

 

  • Samalle kortille voit ostaa sekä kausilipun että aikuisen arvolipun.
  • Jos ostat pelkän arvolipun, et tarvitse opiskelijalippuhakemusta ja lipun voit tilata myös Waltti-kaupasta. Netistä tilattu Waltti-korttisi on aina henkilökohtainen.
  • Kausilippu on aina henkilökohtainen. Lippua ostettaessa sinun on varauduttava todistamaan henkilöllisyytesi. Henkilöllisyyden voit todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla.
  • Lisälatauksia voit ostaa Oulu10:stä, Waltti-kaupasta, Oulun joukkoliikenteen linja-autoista ja Waltti-lippuja myyviltä R-kioskeilta.
Aikataulut Liput ja hinnat
Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Nettikauppu Mobiililippu
Nettikauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas Löytätavarat
Reittiopas Löytötavarat