Liput opiskelijoille - Oulun joukkoliikenne - Oulun kaupunki

Kelan koulumatkatukilippu toisen asteen opiskelijoille

Lipputuote on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, joiden koulumatka yli 10 km. Lipun saamista koskevat ehdot ja ohjeet: Kelan koulumatkatuki 
 
Koulumatkatukihakemusta varten saat ohjeet oppilaitoksen kansliasta. Waltti -koulumatkatukikortti käy Oulun joukkoliikenteen cityliikenteessä, linjoilla 1-58 sekä linjalla 59 Oulun alueella.
 
  • Hae koulumatkatukea lomakkeella, joita saat oppilaitoksesta, Kelan toimistoista ja Kelan internetsivuilta. Jätä koulumatkatukihakemus täytettynä oppilaitokseen. Oppilaitos tarkistaa ilmoitetut tiedot sekä antaa sinulle ostotodistuksen, josta käy ilmi mm. kuinka monta kertaa olet oikeutettu ostamaan Kelan koulumatkatukilipun sekä ajankohdan jolloin nämä ostot on tehtävä.
  • Osta lukuvuoden ensimmäinen Waltti-koulumatkatukilippu Oulu10 -palvelupisteestä osoitteesta Torikatu 10, tai Kiimingin Oulu10 -asiointipisteestä osoitteesta Lempiniementie 2. Kun tulet asioimaan Oulu10:ssä, ota mukaasi allekirjoitettu ja oppilaitoksen leimalla varustettu ostotodistus sekä henkilöllisyystodistus. Henkilöllisyyden voit todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla. Jos olet alle 18-vuotias voit todistaa henkilöllisyytesi myös Kela-kortilla. Huom. mikäli huoltaja tai muu henkilö noutaa koulumatkatukikortin, on mukana oltava sen henkilön henkilöllisyystodistus, jolle koulumatkatukikorttia haetaan.
  • Maksuosuutesi Waltti-koulumatkatukilipusta on 43 € ja saat matkustaa rajoituksetta 30 vuorokauden aikana Oulun joukkoliikenteen vuoroissa vuöhykkeillä A-D.
  • Waltti-koulumatkatukilippujen lisälatauksia voit ostaa Oulu10-palvelupisteestä osoitteesta Torikatu 10 sekä Kiimingin Oulu10 -asiointipisteesta osoitteesta Lempiniementie 2, Oulun joukkoliikenteen linja-autoista ja Waltti-lippuja myyviltä R-kioskeilta. Lisälatauksia et voi tehdä netissä.
  • Samalle Waltti-kortille ei saa ostaa muita joukkoliikenteen lippuja Waltti-koulumatkatukilipun lisäksi edes kesäloman ajaksi. Opiskelusi päätyttyä käy päivittämässä korttisi tiedot Oulu10:ssä ja sen jälkeen voit ladata kortillesi muita lipputuotteita.

 

17-24 vuotiaat opiskelijat

Jos olet 17-24 -vuotias opiskelija, osta nuoren kausilippu ja/tai aikuisen arvolippu. Sinun ei tarvitse esittää opiskelutodistusta tai täyttää opikelijalippuhakemusta, vaan henkilöllisyystodistuksesi riittää lipun ostoon. Lipun voit ostaa/ladata myös Waltti-nettipalvelusta.

 

25 vuotta täyttäneet opiskelijat

Jos olet 25-vuotias tai sitä vanhempi opiskelija, ja täytät tarkemmat myöntämisen edellytyksenä olevat kriteerit (edellyttää mm. päätoimista opiskelua), sinulle myydään kausilippu nuorten kausilipun hinnalla
 
Osta lukuvuoden ensimmäinen lippusiOulu10:stä (Torikatu 10 tai Lempiniementie 2). Ostotapahtumaa varten tuo mukanasi huolellisesti täytetty opiskelijalippuhakemus. Alennus on todistettava vuosittain elo-syyskuun aikana oppilaitoksen antamalla todistuksella (esim. opiskelijakortti) Oulu10:n palvelupisteessä. 
 
  • Samalle kortille voit ostaa sekä kausilipun että aikuisen arvolipun.
  • Jos ostat pelkän arvolipun, et tarvitse opiskelijalippuhakemusta ja lipun voit tilata myös netistä. Netistä tilattu Waltti-korttisi on aina henkilökohtainen.
  • Kausilippusi on aina henkilökohtainen. Lippua ostettaessa sinun on varauduttava todistamaan henkilöllisyytesi. Henkilöllisyyden voit todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla.
  • Lisälatauksia voit ostaa Oulu10:stä (Torikatu 10 ja Lempiniementie 2), netistä, Oulun joukkoliikenteen linja-autoista ja Waltti-lippuja myyviltä R-kioskeilta.
 
Lisätietoja lipuista ja niiden käytöstä: Matka ja matkustusehdot