Työsuhdematkalippu - Oulun joukkoliikenne - Oulun kaupunki

Työsuhdematkalippu Työsuhdematkalippu

Työsuhdematkalippu on työntekijälle veroton etu 300 euroon asti ja 600–3400 euron osuudelta. Työnantaja voi puolestaan vähentää hankintakulut tuloverotuksessaan.

  Työnantaja Työntekijä
Alle 300 € Ei palkan sivukuluja
Kulujen vähennys verotuksessa
Veroton etu
300-600 Palkan sivukulut
Kulujen vähennys verotuksessa
Vero oman veroprosentin mukaan
600-3400 € Ei palkan sivukuluja
Kulujen vähennys verotuksessa
Veroton etu

Työsuhdematkalippuna voidaan tarjota toistuvaan matkustamiseen soveltuvaa lipputuotetta, esimerkkeinä sarja- ja kausiliput.

Oulun joukkoliikenteen työmatkaseteli

Työmatkaseteli on näppärä tapa toteuttaa työsuhdematkalippu. Työmatkaseteli toimii vastaavalla tavalla kuin lounassetelit. Työnantaja ostaa setelit Oulun kaupungilta ja jakaa ne työntekijöilleen. Työntekijä voi käyttää seteleitä matkakortille ladattavien sarja- ja kausilippujen hankintaan.

Työmatkaseteleitä myydään kymmenen kappaleen kerrannaisina (á  10 euroa). Tilaukset tehdään oheisella tilauslomakkeella, joka lähetetään osoitteesee tilaukset.joukkoliikenne@ouka.fi 
Työmatkasetelit toimitetaan postitse kirjattuna kirjeenä.

Työmatkasetelin tilauslomake (.xlsx)

Työmatkasetelien käyttäminen

Työmatkasetelillä voi maksaa OuluCardille tehtäviä sarja- ja kausilippujen latauksia  Oulu10 -palvelupisteessä. Seteliin on kirjoitettava työntekijän nimi ja lippua ladattaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus. 

Työsuhdematkalippu laskutussopimuksella

Työsuhdematkalippu on mahdollista toteuttaa myös laskutussopimuksena, jolloin työnantaja voi valita haluamansa lipputuotteet työsuhdematkalipuksi. Työsuhdematkalipusta yritykseltä laskutettava osuus on työnantajan päätöksen mukaan joko euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Työntekijä maksaa oman osuutensa lipun hinnasta sitä ladatessaan (esim. 75 % hinnasta) ja työnantajaa laskutetaan omasta tukiosuudestaan (esim. 25 % hinnasta). Työnantajan tukiosuudeksi voidaan valita myös 100 %, mikäli yritys maksaa lipun kokonaisuudessaan tai pidättää työntekijän maksuosuuden palkasta.

Laskutussopimuslomake (.doc)

Työnantaja luovuttaa työntekijälle maksusitoumuksen, jolla työntekijä todistaa työsuhdematkalipun osto-oikeuden myyntipisteessä. 

Maksusitoumuksen käyttäminen

Maksusitoumuksella voi maksaa OuluCardille tehtäviä sarja- ja kausilippujen latauksia Oulu10 -palvelupisteessä. Maksusitoumuksessa määritellään ostettavissa olevat lippuvaihtoehdot sekä työntekijän maksuosuus. Lippua ladattaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus. 

Aikataulut Liput ja hinnat
Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Nettikauppu
Nettikauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas  
Reittiopas