Waltti ja vyöhykehinnasto - Oulun joukkoliikenne - Oulun kaupunki

Valitse sopivin lipputyyppi

Kertalippu soveltuu yksittäisiin matkoihin. 

Arvolippu soveltuu yksittäisiin matkoihin ja muuhun epäsäännöllisempään matkustukseen. Arvolipulla matkustus on aina kertalippuja edullisempi vaihtoehto.

Kausilippu on edullisin vaihtoehto säännölliseen matkustukseen. Samalla Waltti-kortilla voi olla kausilipun lisäksi myös arvolippu. 

Vuorokausilippu sopii esimerkiksi matkailijoille.

Kertalippu

Kertalipun voi ostaa bussista käteisellä tai mobiililippuna. Kertalipun maksamiseen bussissa on hyvä varata tasaraha.

Maksuton vaihtoaika on cityliikenteessä sekä yhden ja kahden vyöhykkeen matkoilla 60 minuuttia ja useamman vyöhykkeen matkoilla 80 minuuttia. Lippu tulee näyttää kuljettajalle vaihtomatkalla.

Säilytä lippu koko matkan ajan. Lipusta ilmenee voimassaoloaika ja kelpoisuusvyöhykkeet.

Yöllä klo 23:00-4:30 välisenä aikana aloitetuilla kertamatkoilla eli linja-autoissa kertalippuja myytäessä peritään kaksinkertainen hinta.

Vuorokausilippu

Vuorokausilipun voi ostaa mobiililippuna. Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia ostohetkestä. 

Mobiililippu näytetään bussissa kuljettajalle. Lipussa näkyy QR-koodi ja jäljellä oleva voimassaoloaika. Huolehdithan, että puhelimessa on virtaa koko matkan ajan.

Samalla puhelimella voi ostaa useamman lipun.

Mobiililippu ei käy maksuvälineenä linjoilla 48 ja 49.

Kausilippu

Waltti-kortille ladattava kausilippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja Oulun joukkoliikenteessä 30 tai 90 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä. 

Voimassaoloaika alkaa, kun lippu leimataan ensimmäisen kerran linja-auton lukijalaitteessa.

Kortille voi ladata samanaikaisesti kaksi kausilippua. Tarjolla on aikuisten ja lasten hinnan lisäksi myös nuorten 17-24 -vuotiaiden hinta.

Samalle kortille voi ladata myös arvolipun. Matka veloitetaan ensisijaisesti kausilipulta, mutta jos kausilipun sijaan haluaa käyttää kortin arvolippuominaisuutta, on pyydettävä kuljettajaa veloittamaan matkan hinta arvolipulta. 

Kausiliput ovat henkilökohtaisia. Henkilöllisyys on todistettava kausilippua ostettaessa.

Arvolippu

Waltti-kortilta veloitetaan arvoa sen mukaan, kuinka monen vyöhykkeen alueella matkustat. Arvolipulla matkustettaessa ei peritä yölisää.

Arvolipulle määritetään oletusvyöhyke- tai vyöhykkeet ostotapahtuman yhteydessä. Jos matka poikkeaa oletusvyöhykkeestä, anna kortti kuljettajalle ja kerro, minne olet matkalla, jotta kuljettaja voi tehdä oikean veloituksen rahastuslaitteella.

Maksuton vaihtoaika on cityliikenteessä sekä yhden ja kahden vyöhykkeen matkoilla 60 minuuttia ja useamman vyöhykkeen matkoilla 80 minuuttia. Vaihdollisilla matkoilla lippu leimataan jokaisessa bussissa.

Voit maksaa arvolipulla toisen samaan ikäryhmään kuuluvan henkilön matkan. Käytä kortti kortinlukijassa kerran jokaista matkustajaa kohden. Aikuinen ei voi matkustaa lapsen arvolipulla. Mikäli lapsi matkustaa aikuisen arvolipulla, veloitetaan aikuisen matkan hinta. 

Muiden kaupunkien Waltti-korteille ladatulla arvolipulla voi matkustaa Oulun joukkoliikenteessä. Kortti annetaan kuljettajalle ja kerrotaan, minne ollaan matkustamassa, jonka perusteella kuljettaja valitsee rahastuslaitteeltaan oikeat veloitusvyöhykkeet ja arvoveloituksen.

Kortilla voi olla arvolipun lisäksi myös voimassa oleva kausilippu. Matka veloitetaan ensisijaisesti kausilipulta, mutta jos kausilipun sijaan haluaa käyttää kortin arvolippuominaisuutta, on pyydettävä kuljettajaa veloittamaan matkan hinta arvolipulta.
Aikataulut Liput ja hinnat
Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Nettikauppu
Nettikauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas  
Reittiopas