Vanhat liput - Oulun joukkoliikenne - Oulun kaupunki

Liput ja hinnat 2.8.2015 saakka

Oulun joukkoliikenteessä on tarjolla lipputuotteita erilaisiin matkustustarpeisiin.

Kertamatkan voi maksaa linja-autossa. Vaivattominta ja edullisinta matkustaminen on kuitenkin kausi- ja arvolipuilla.

Lippujärjestelmä muuttui 3.8.2015, jolloin käyttöön otettiin vyöhykehinnoittelu ja Waltti-matkakortti, jolle voi ladata kausi- ja arvolippuja.

Uuden kortin hankinta onnistuu helpoiten verkkotilauksena siten, että verkossa ostettu tuote tulee postissa kotiin. Tilaus kannattaa tehdä ennen vanhan kauden tai sarjan päättymistä. Kortti ja lipputuote tulee kotiin noin viikossa.

 

Vanhoja lipputuotteita  ei  enää myydä, mutta niiden käyttöä voi jatkaa seuraavien ohjeiden mukaan

Kausi- ja sarjatuotteet käytetään loppuun.

OuluCard, Oululippu, opiskelijalippu ja nuorisolippu, 30 vuorokautta. Lippujen kelpoisuus on päättynyt 30.9.2015. 

OuluCard, tasataksa-alueen sarjalippu 20 tai 40 matkaa. Lippujen kelpoisuus on päättynyt 31.12.2015. Mikäli tuotteella on vielä voimassaoloaikaa (myyntipäivämäärästä vuosi) voidaan keskeneräisen sarjan arvo siirtää Waltti-kortille arvoksi.

OuluCard, kilometripohjaiset sarjakortit 20 tai 40 matkaa. Sarjakortilla voi matkustaa 31.12.2015 saakka. Mikäli tuotteella on vielä voimassaoloaikaa (myyntipäivämäärästä vuosi) voidaan keskeneräisen sarjan arvo siirtää Waltti-kortille arvoksi. 

Sarjan arvo lasketaan myyntihetken hinnan mukaan (myyntihinta/20 tai 40 matkaa)xjäljellä olevat matkat. Sarjan siirrosta arvoksi Waltti-kortille veloitetaan palvelumaksu 5 euroa.

OuluCard matkakortit on hankittu omaksi. Niitä ei hyvitetä.

Keskeneräisiä kausia ei hyvitetä. Mahdolliset OuluCard käyttämättömät kaudet tulee lunastaa 30.10.2015 mennessä. Sarjatuotteiden arvon siirrot voidaan tehdä 29.2.2016 saakka. Tapahtumista veloitetaan palvelumaksu 5 euroa.

 

Huomaa, että käyttämättömien OuluCard kausilippujen takaisinlunastus koskee vain 1.7.2014 - 2.8.2015 välisenä aikana hankittuja kokonaisia kausia, joiden lunastusta haetaan 30.10.2015 mennessä.

Sarjatuotteiden hyvitysmahdollisuus arvoksi koskee vain sarjatuotteita, joiden myyntipäivästä on alle vuosi, kun haet hyvitystä palvelupisteestä 4.1.2016-29.2.2016. Näitä vanhempia tuotteita ei hyvitetä. Suositeltavinta on ajaa sarja loppuun ennen vuodenvaihdetta. Hyvitystapahtumista veloitetaan palvelumaksu 5 euroa.

 

Matkahuollon seutulipun kelpoisuus on päättynyt 30.9.2015.  

Matkahuollon sarjakortteja 22 tai 44 matkaa (kilometrihinnoiteltuja) ja opiskelijaseutulippua voi käyttää Oulun joukkoliikenteessä edelleen.

Matkahuollon korteilla olevia keskeneräisiä tai täysiä kausia tai matkoja ei korvata tai makseta takaisin joukkoliikenteen viranomaisen toimesta. Matkahuollon myymiä kortteja ja tuotteita ei takaisinlunasteta Matkahuollossa, joten niihin ladatut matkat tai päivät tulee käyttää loppuun ennen Walttiin siirtymistä.

Toisen asteen opiskelijat

Toisen asteen opiskelijat hakivat kevätlukukautta 2015 koskevat uudet ostotodistukset koulunsa kansliasta ja ovat voineet hankkia Waltti-koulumatkatukilipun Oulu10:stä 18.12.2014 alkaen. Oulun joukkoliikenteen Waltti- koulumatkatukilippua alettiin käyttää 7.1.2015.

Pieni osa opiskelijoista käyttää vielä Matkahuollon korttia, mikäli koulumatkalla tarvitaan pitkämatkaisia linjoja (eli muita linjoja kuin A, B, C ja 1-59) tai harvemman joukkoliikennekäytön vuoksi ehdottomasti sarjakorttia. 

Waltti -koulumatkatukilipun kausi käynnistyy ensimmäisestä rahastuslaiteleimauksesta, ei ostohetkestä.

Aikataulut Liput ja hinnat
Aikataulut
 
Liput ja hinnat
 
Nettikauppu
Nettikauppa
 
Mobiililippu
Reittiopas  
Reittiopas