In English | Tekstin koko A- A+

Oulun joukkoliikenne

Opiskelijoille Opiskelijoille

Varsinaista opiskelijalippua ei ole enää, vaan tuote on korvattu kaikille ikäryhmään 17-24-vuotta kuuluvien nuorten kausilipulla. 16-vuotias voi vielä matkustaa lapsen ikäryhmän hinnoilla.

17-24 -vuotiaiden opiskelijoiden ei tarvitse esittää opiskelutodistusta tai muuta todistusta ostaakseen nuorten ikäryhmän lipun.

Palvelupistekäyntiä edellytetään silloin, jos on ostamassa lukuvuoden ensimmäistä Kelan koulumatkatuettua lippua. 25 -vuotta täyttäneillä opiskelijoilla on myös mahdollisuus ostaa kausilippu nuorten hinnalla. Tällöin täytyy todistaa olevansa opiskelija, täyttää opiskelijalippuhakemus ja asioida Oulu10:ssä. Hakemuksesta selviää muut lipun saamisen ehdot.

Kaikkien kausilipun ensiostajien täytyy todistaa henkilöllisyytensä. Palvelupisteessä alle 18-vuotiaalta hyväksytään henkilöllisyystodistukseksi myös Kela-kortti. Kausikortit ovat henkilökohtaisia ja lipun haltijan tiedot kirjataan asiakasrekisteriin.

Lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva, koulumatka yli 10 km

Voit saada koulumatkatukea, jos asut vakituisesti Suomessa ja olet päätoiminen opiskelija lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa. Voit ostaa Oulun joukkoliikenteen Waltti-koulumatkalipun, kun yhdensuuntainen koulumatkasi asunnolta oppilaitokseen on vähintään 10 kilometriä ja koulumatkojesi kustannukset halvinta mahdollista Oulun joukkoliikenteen lippua käytettäessä ovat yli 43 €/kk.  Lisätietoja ja tarkempia ehtoja koulumatkatuen saamisesta: http://www.kela.fi/koulumatkatuki

 • Koulumatkatukea haetaan lomakkeella, joita saa oppilaitoksista, Kelan toimistoista ja Kelan internetsivuilta. Koulumatkatukihakemus jätetään täytettynä oppilaitokseen. Oppilaitos tarkistaa ilmoitetut tiedot sekä antaa opiskelijalle ostotodistuksen.
 • Osta lukuvuoden ensimmäinen Waltti-koulumatkalippu Oulu10 –palvelupisteestä (Torikatu 10, Oulu). Kun tulet asioimaan Oulu10:ssä, ota mukaasi allekirjoitettu ja oppilaitoksen leimalla varustettu ostotodistus sekä henkilöllisyystodistus. Henkilöllisyyden voit todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla. Alle 18-vuotias voi todistaa henkilöllisyytensä myös Kela-kortilla. Huom. mikäli huoltaja tai muu henkilö noutaa koulumatkatukikortin, on mukana oltava sen henkilön henkilöllisyystodistus, jolle koulumatkatukikorttia haetaan.
 • Asiakkaan maksuosuus Waltti-koulumatkalipusta on 43 €/kk. Oulun joukkoliikenteen Waltti-koulumatkalipulla saa matkustaa rajoituksetta 30 vuorokauden aikana Oulun joukkoliikenteen vuoroissa vyöhykkeillä A-D.
 • Waltti-koulumatkalippujen lisälatauksia voi ostaa Oulu10:stä, Oulun joukkoliikenteen linja-autoista ja Waltti-lippuja myyviltä R-kioskeilta.
 • Samalle Waltti-kortille ei voi ostaa muita joukkoliikenteen lippuja Waltti-koulumatkalipun lisäksi.

Kelan koulumatkatukilippu Matkahuollon kortille

Muutamille Kela -koulumatkatukiasiakkaille ei Oulun joukkoliikenne (linjat 1-59) käy kaikkiin koulumatkasuuntiin. Tällöin asiakas voi hankkia Kela -koulumatkatukilipun Matkahuollosta.

Mikäli asiakas tarvitsee ehdottomasti sarjalipun koulumatkatukimatkoilleen esimerkiksi siitä syystä, että koulumatkatukimatkustus linja-autolla on harvaa, voi koulumatkatukilipun hankkia Matkahuollosta.

Korkeakouluopiskelijat sekä muut opiskelijat, joilla ei ole oikeutta Kelan koulumatkatukeen

Varsinaista opiskelijalippua ei ole enää, vaan tuote on korvattu kaikille ikäryhmään 17-24-vuotta kuuluvalla nuorten kausilipulla. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, opiskelutodistusta ei tarvita.

Alle 17-vuotias voi ostaa lapsen kausilipun tai arvolipun haluamilleen vyöhykkeille. Opiskelijalippuhakemusta ei tarvitse täyttää. Lipun voi ostaa Oulu10-palvelupisteestä (Torikatu 10, Oulu) tai tilata netistä, jolloin lippu tulee postitse kotiin noin viikossa. Netistä tilattu Waltti-kortti on aina henkilökohtainen.

 • Samalle kortille voi ostaa sekä lapsen kausilipun että lapsen arvolipun.
 • Lisälatauksia voi ostaa Oulu10:stä, netistä, Oulun joukkoliikenteen linja-autoista ja Waltti-lippuja myyviltä R-kioskeilta.
 • Kausilippu on aina henkilökohtainen. Lippua ostettaessa on varauduttava todistamaan henkilöllisyys. Henkilöllisyyden voi todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla. Alle 18-vuotias voi todistaa henkilöllisyytensä myös Kela-kortilla. Huom. mikäli huoltaja tai muu henkilö noutaa toisen henkilön henkilökohtaisen Waltti-kortin, on mukana oltava sen henkilön henkilöllisyystodistus, jolle Waltti-korttia haetaan.

17 – 24 -vuotias voi ostaa nuoren kausilipun tai aikuisten arvolipun haluamilleen vyöhykkeille. Opiskelijalippuhakemusta ei tarvitse täyttää. Lipun voi ostaa Ou10-palvelupisteestä (Torikatu 10, Oulu) tai tilata netistä, jolloin lippu tulee postitse kotiin noin viikossa. Netistä tilattu Waltti-kortti on aina henkilökohtainen.

 • Samalle kortille voi ostaa sekä kausilipun että aikuisen arvolipun.
 • Lisälatauksia voi ostaa Oulu10:stä, netistä, Oulun joukkoliikenteen linja-autoista ja Waltti-lippuja myyviltä R-kioskeilta.
 • Kausilippu on aina henkilökohtainen. Lippua ostettaessa on varauduttava todistamaan henkilöllisyys. Henkilöllisyyden voi todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla. Alle 18-vuotias voi todistaa henkilöllisyytensä myös Kela-kortilla. Huom. mikäli huoltaja tai muu henkilö noutaa toisen henkilön henkilökohtaisen Waltti-kortin, on mukana oltava sen henkilön henkilöllisyystodistus, jolle Waltti-korttia haetaan.

25-vuotias tai vanhempi päätoiminen opiskelija voi ostaa kausilipun nuorten lipun hinnalla, mikäli opiskelijalipun myöntämisen ehdot täyttyvät. Opiskelijalippuhakemus on täytettävä. Lisäksi mukana on oltava voimassaolotarralla varustettu opiskelijakortti tai oppilaitoksen myöntämä todistus, jolla osoitetaan opiskeluoikeuden voimassaolo. Osta lukuvuoden ensimmäinen kausilippu Oulu10 –palvelupisteestä (Torikatu 10, Oulu).

 • Samalle kortille voi ostaa sekä kausilipun että aikuisen arvolipun
 • Lisälatauksia voi ostaa Oulu10:stä, netistä, Oulun joukkoliikenteen linja-autoista ja Waltti-lippuja myyviltä R-kioskeilta.
 • Mikäli 25-vuotias tai vanhempi opiskelija ostaa pelkän arvolipun, opiskelijalippuhakemusta ei tarvita ja lippu voidaan tilata myös netistä. Netistä tilattu Waltti-kortti on aina henkilökohtainen.
 • Kausilippu on aina henkilökohtainen. Lippua ostettaessa on varauduttava todistamaan henkilöllisyys. Henkilöllisyyden voi todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla.