Tyosuhdematkalippu - Oulun joukkoliikenne - Oulun kaupunki

Työsuhdematkalippu

Työsuhdematkalippu on työntekijälle veroton etu 300 euroon asti ja 750–3400 euron osuudelta. Työnantaja voi puolestaan vähentää hankintakulut tuloverotuksessaan.
 

 

 Työnantaja

 Työntekijä

 Alle 300  €

 Ei palkan sivukuluja
 Kulujen vähennys  verotuksessa

 Veroton etu

 300-750  €

 Palkan sivukulut
 Kulujen vähennys  verotuksessa

 Vero oman veroprosentin  mukaan

 750-3400  €

 Ei palkan sivukuluja
 Kulujen vähennys  verotuksessa

 Veroton etu


Työsuhdematkalippuna voidaan tarjota toistuvaan matkustamiseen soveltuvia lipputuotteita.

Oulun joukkoliikenteen työmatkaseteli

Työmatkaseteli on näppärä tapa toteuttaa työsuhdematkalippu. Työmatkaseteli toimii vastaavalla tavalla kuin lounassetelit. Työnantaja ostaa setelit Oulun kaupungilta ja jakaa ne työntekijöilleen. Työntekijä voi käyttää seteleitä matkakortille ladattavien Waltti-kausilippujen ja arvolippujen hankintaan.

Työmatkaseteleitä myydään kymmenen kappaleen kerrannaisina (á  10 euroa). Tilaukset tehdään oheisella tilauslomakkeella, joka lähetetään osoitteeseen tilaukset.joukkoliikenne@ouka.fi 
Työmatkasetelit toimitetaan postitse kirjattuna kirjeenä.

Työmatkasetelin tilauslomake (.xlsx)

Työmatkasetelien käyttäminen

Työmatkasetelillä voi maksaa Waltti-kortille tehtäviä kausilippujen ja arvolippujen latauksia Oulu10 -palvelupisteessä. Seteliin on kirjoitettava työntekijän nimi ja lippua ladattaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus. 

Työsuhdematkalippu laskutussopimuksella

Työsuhdematkalippu on mahdollista toteuttaa myös laskutussopimuksena, jolloin työnantaja voi valita haluamansa lipputuotteet työsuhdematkalipuksi. Työsuhdematkalipusta yritykseltä laskutettava osuus on työnantajan päätöksen mukaan joko euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Työntekijä maksaa oman osuutensa lipun hinnasta sitä ladatessaan (esim. 75 % hinnasta) ja työnantajaa laskutetaan omasta tukiosuudestaan (esim. 25 % hinnasta). Työnantajan tukiosuudeksi voidaan valita myös 100 %, mikäli yritys maksaa lipun kokonaisuudessaan tai pidättää työntekijän maksuosuuden palkasta.

Waltti laskutussopimus (.pdf) 

Työnantaja luovuttaa työntekijälle maksusitoumuksen, jolla työntekijä todistaa työsuhdematkalipun osto-oikeuden myyntipisteessä. 

Maksusitoumuksen käyttäminen

Maksusitoumuksella voi maksaa Waltti-kortille tehtäviä kausilippujen tai arvolippujen latauksia Oulu10 -palvelupisteessä. Maksusitoumuksessa määritellään ostettavissa olevat lippuvaihtoehdot sekä työntekijän maksuosuus. Lippua ladattaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus.