In English | Tekstin koko A- A+

Oulun joukkoliikenne

Waltti Waltti

Lipputyypit ja kortin hankkiminen

Kertaliput

Kertalippuja myydään busseissa. Kertalipun voi ostaa vyöhykkeiden sisällä matkustamiseen (A, B, C tai D) tai vyöhykkeiden väliseen matkustamiseen (AB, BC, CD, ABC jne).

Kertalippuun sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus vyöhykkeiden sisäisillä matkoilla ja kahden vyöhykkeen matkoilla. Citybussien välillä vaihtoaika on 60 minuuttia. Matkustettaessa useammalla vyöhykkeellä maksuton vaihto-oikeus on 80 minuuttia.

Säilytä kuljettajalta saatava lippu koko matkan ajan. Siitä ilmenee  voimassaoloaika ja kelpoisuusvyöhykkeet. Vaihtomatkalla näytä lippu kuljettajalle. Kertalipun maksamiseen on hyvä varata tasaraha.

Yölisä

Yölisää peritään klo 23.00:n ja 04.30:n välisenä aikana aloitetuilla kertamatkoilla eli linja-autoissa kertalippua myytäessä. Yöllä peritään kaksinkertainen kertahinta.

Vuorokausilippu

Vuorokausilippuja on saatavilla mobiililippuna

Waltti-kortille ladattavat liput

Kausilippu

Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja Oulun joukkoliikenteessä 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä. Voimassaoloaika 30 vuorokautta alkaa ensimmäisestä linja-auton lukijalaitteella leimauksesta. Kortille voi ladata samanaikaisesti kaksi kausilippua. Tarjolla on aikuisten ja lasten hinnan lisäksi myös nuorten 17-24 -vuotiaiden hinta.

Kausiliput ovat henkilökohtaisia. Henkilöllisyys on todistettava kausilippua ostettaessa. 

Myös pidempiä kausia

Kausilippu on saatavana myös 90 päivälle. Hinta on kolminkertainen 30 päivän kausilippuun verrattuna.Voimassaoloaika 90 päivää lähtee käyntiin ensimmäisestä linja-auton lukijalaitteella leimauksesta. Vielä pidempiä kausia on tulossa valikomaan myöhemmin.

Arvolippu

Arvolipulle ladataan arvoa busseissa kymmenen euron kerrannaisina. Muissa myyntipisteissä minimilataus on viisi euroa. Arvolipun maksimilataus on 500 euroa.

Nettilatauksessa minimimäärää ole määritelty ja maksimilataus on 500 euroa. 

Lisälatauksia vo tehdä bussissa, nettikaupassa, palvelupisteessä ja R-kioskeilla. 

Arvolippua käytettäessä lipulta vähennetään matkustettavien vyöhykkeiden
mukainen matkan hinta.

Arvolipulla voi maksaa matkalla mukana olevan samaan ikäryhmään kuuluvan henkilön matkan. Käytä matkakortti tällöin kortinlukijassa kerran jokaista matkustajaa kohden. Huomaa, että aikuinen ei voi matkustaa lapsen arvolipulla. Mikäli lapsi matkustaa aikuisen arvolipulla, veloitetaan aikuisen matkan hinta. 

Arvolippua ostettaessa sille määritetään oletusvyöhyke/-vyöhykkeet, jonka
perusteella matkan hinta veloitetaan. Jos matka poikkeaa
oletusvyöhykkeistä, niin silloin kortti annetaan kuljettajalle, joka tekee vyöhykeveloituksen rahastuslaitteellaan.

Arvolipulla on maksuton vaihto-oikeus 60 minuuttia matkan alkamisesta yhden vyöhykkeen ja kahden vyöhykkeen matkoilla. Matkustettaessa useammalla vyöhykkeellä maksuton vaihto-oikeus on 80 minuuttia. 

Vaihdollisilla matkoilla lippu leimataan jokaisessa bussissa.

Arvolipulla matkustettaessa ei peritä yölisää.

Muiden kaupunkien Waltti-korteille ladatulla arvolla voi myös matkustaa 

Oulussa voi matkustaa esimerkiksi Jyväskylässä hankitulla Waltti-kortilla, jossa on arvoa. Kortti ojennetaan kuljettajalle ja kerrotaan mistä minne ollaan matkustamassa, jonka perusteella kuljettaja valitsee rahastuslaitteeltaan oikeat veloitusvyöhykkeet ja arvoveloituksen.

Kortille voi hankkia molemmat

Kortilla voi olla arvolipun lisäksi myös voimassa oleva kausilippu. Lukijalaitteella leimatessa matka veloitetaan ensisijaisesti kausilipulta, mutta jos kausilipun sijaan haluaa käyttää kortin arvolippuominaisuutta, on pyydettävä kuljettajaa veloittamaan matkan hinta arvolipun puolelta.
 

Kelan koulumatkatukilippu toisen asteen opiskelijoille

Lipputuote on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, joiden koulumatka yli 10 km. Lipun saamista koskevat ehdot ja ohjeet:
http://www.kela.fi/koulumatkatuki

Koulumatkatukihakemusta varten saat ohjeet oppilaitoksen kansliasta. Waltti -koulumatkatukikortti käy Oulun joukkoliikenteen linjoilla 1-59. Opiskelija maksaa lipusta omavastuuosuutena enintään 43 € kuukaudessa. Waltti-liikenteen kuukausilipun hinnalla ei ole vaikutusta koulumatkatukioikeuteen. Lipun hinta voi olla myös alle 54 € kuukaudessa.

25 vuotta täyttäneet opiskelijat

25-vuotiaille tai sitä vanhemmille opiskelijoille, jotka täyttävät tarkemmat myöntämisen edellytyksenä olevat kriteerit (edellyttää mm. päätoimista opiskelua), myydään opiskelijalippuna kausilippua nuorten kausilipun hinnalla.

Lukuvuoden ensimmäinen lippu myydään vain palvelupisteessä. Ostotapahtumaa varten opiskelija tuo mukanaan huolellisesti täytetyn opiskelijalippuhakemuksen. Alennus on todistettava vuosittain elo-syyskuun aikana oppilaitoksen antamalla todistuksella (esim. opiskelijakortti) Oulu10:n palvelupisteessä.

Lisätietoja lipuista ja niiden käytöstä:

tutustu Matka ja matkustusehdot